Béda révisi "Lolong warna"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bita dipupus ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sahingga → antukna (2)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa, diantara → di antara, ambéh → sangkan using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sahingga → antukna (2))
 
Dikromasi nyaéta henteu ayana salah sahiji ti 3 rupa sél congcot, ngawengku:
* protanopia nyaéta henteu ayana sél congcot warna beureum sahinggaantukna caangna warna beureum jeung campuranana ngurangan,
* deuteranopia nyaéta henteu ayana sél congcot anu peka kana héjo, sarta
* tritanopia pikeun warna paul.
 
Sedengkeun monokromasi ditandaan ku leungitna atawa nguranganana kabéh panempo warna, sahinggaantukna anu katémbong ngan bodas jeung hideung dina wanda lolong warna husus (typical) sarta saeutik warna dina wanda atypical. Rupa lolong warna ieu kajadianana pohara langkana.
 
Lolong warna bisa diuji ku uji Ishihara, di mana bunderan - bunderan boga warna anu sawatara di antarana dirarancang sangkan aya tulisan nu tangtu anu ngan bisa katempo atawa henteu bisa katempo ku nu katalangsara ku lolong warna
18.254

éditan

Menu navigasi