Hymenoptera

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hymenoptera
Andrena sp. bikang
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Arthropoda
Kelas: Insékta
Subkelas: Pterygota
Infrakelas: Neoptera
Superorder: Endopterygota
Order: Hymenoptera
Linnaeus, 1758
Subordo

Apocrita
Symphyta

Hymenoptera mangrupakeun salah sahiji ordo gedé insékta nu ngawengku Symphyta jeung Apocryta (seungseureudan jeung sireum). Ngaranna dicokot tina jangjang insékta nu ipis, nu diturunkeun tina basa Yunani Kuna ὑμήν (humẽn): mémbran jeung πτερόν (pteron): jangjang. Jangjang hareup jeung disambungkeun ku runtuyan kait nu disebut hamuli.

Nu bikang boga jarum ovipositor husus pikeun ngasupkeun endog ka jero sayang liang. Ovipositor ieu robah jadi panyeureud. Ieu insékta ngalaman métamorfosis lengkep: hambalan larva mirip hileud jeung cicing dina kepongpong méméh sawawa (baca holométabolismeu).

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Umum
Sistematika
Béréndélan Régional