Hymenoptera

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hymenoptera
Hymenoptere(s).jpg
Andrena sp. bikang
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Subkelas:
Infrakelas:
Superordo:
Ordo:
Hymenoptera

Subordo

Apocrita
Symphyta

Hymenoptera mangrupa salah sahiji ordo gedé insékta nu ngawengku Symphyta jeung Apocryta (seungseureudan jeung sireum). Ngaranna dicokot tina jangjang insékta nu ipis, nu diturunkeun tina basa Yunani Kuna ὑμήν (humẽn): mémbran jeung πτερόν (pteron): jangjang. Jangjang hareup jeung disambungkeun ku runtuyan kait nu disebut hamuli.

Nu bikang boga jarum ovipositor husus pikeun ngasupkeun endog ka jero sayang liang. Ovipositor ieu robah jadi panyeureud. Ieu insékta ngalaman métamorfosis lengkep: hambalan larva mirip hileud jeung cicing dina kepongpong méméh sawawa (baca holométabolismeu).

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Umum
Sistematika
Béréndélan Régional