Hymenoptera

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hymenoptera
Andrena sp. bikang
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Arthropoda
Class: Insecta
Subclass: Pterygota
Infraclass: Neoptera
Superorder: Endopterygota
Order: Hymenoptera
Linnaeus, 1758
Subordo

Apocrita
Symphyta

Hymenoptera mangrupakeun salah sahiji ordo gedé serangga nu ngawengku Symphyta jeung Apocryta (seungseureudan jeung sireum). Ngaranna dicokot tina jangjang serangga nu ipis, nu diturunkeun tina basa Yunani Kuna ὑμήν (humẽn): mémbran jeung πτερόν (pteron): jangjang. Jangjang hareup jeung disambungkeun ku runtuyan kait nu disebut hamuli.

Nu bikang boga jarum ovipositor husus pikeun ngasupkeun endog ka jero sayang liang. Ovipositor ieu robah jadi panyeureud. Ieu serangga ngalaman métamorfosis lengkep: hambalan larva mirip hileud jeung cicing dina kepongpong méméh sawawa (baca holométabolismeu).

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Umum
Sistematika
Béréndélan Régional