James Brown

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
James Brown
James Brown konsér live Hamburg, Jérman bulan Pébruari 1973
Gumelar James Joseph Brown
3 Méi 1933
Amérika SarikatBarnwell, Karolina Kidul, Amérika Sarikat
Maot 25 Désémber 2006 (yuswa 73)
Amérika SarikatAtlanta, Géorgia
Maot lantaran Pneumonia
Kabangsaan Amérika Sarikat Amérika Sarikat
Nami panggilan James Brown and the Famous Flames>
Pagawéan
  • Panyanyi
  • panulis lagu
  • produser rekaman
  • dancer
  • bandleader
Pasangan
  • Tomi Rae Hynie
    (m. 2001; annulled 2004)
  • Adrienne Rodriguez
    (m. 1984; maot 1996)
  • Deidre Jenkins
    (m. 1970; div. 1981)
  • Velma Warren
    (m. 1953; div. 1969)
Murangkalih 6
Karir musik
Aliran
Alat musik
  • Vokal
  • organ
Taun aktip 1953–2006
Lébel
Maén di
Ramatloka www.jamesbrown.com

James Joseph Brown (gumelar di Barnwell, Karolina Kidul, Amérika Sarikat, 3 Méi 1933 – tilar dunya di Atlanta, Géorgia, Amérika Sarikat, 25 Désémber 2006 dina umur 73 taun) nyaéta saurang panyanyi, panulis lagu, sarta produser rekaman asal Amérika Sarikat.[1] Brown sok meunang jujuluk The Godfather of Soul.[2] Brown geus diaku ku balaréa minangka panyanyi sarta pamusik anu pangkakoncarana dina abad ka-20.[1] Brown tumuwuh ti lingkungan kamiskinan sarta kajahatan.[1] Dina umur 16 taun, dirina pernah divonis hukuman jadi buruh kasar salila 16 taun, sanggeus kalibet parampokan.[1] Taun 1987, pikeun kalima kalina dina 10 bulan, Brown ditéwak ku sabab ngonsumsi narkoba.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e "Profile Selebriti - James Brown". Kapanlagi.com. Diakses tanggal 3/14/2016. 
  2. Doran, John. "James Brown – 10 of the best". The Guardian. The Guardian. Diakses tanggal 3/14/2016. 
Soekarno.jpg