James Brown

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
James Brown
James Brown konsér live Hamburg, Jérman bulan Pébruari 1973
GumelarJames Joseph Brown
3 Méi 1933
Amérika SarikatBarnwell, Karolina Kidul, Amérika Sarikat
Tilar dunya25 Désémber 2006 (yuswa 73)
Amérika SarikatAtlanta, Géorgia
Maot lantaranPneumonia
KabangsaanAmérika Sarikat Amérika Sarikat
Ngaran landianJames Brown and the Famous Flames>
Pagawéan
  • Panyanyi
  • panulis lagu
  • produser rekaman
  • dancer
  • bandleader
Pasangan
  • Tomi Rae Hynie
    (m. 2001; annulled 2004)
  • Adrienne Rodriguez
    (m. 1984; maot 1996)
  • Deidre Jenkins
    (m. 1970; div. 1981)
  • Velma Warren
    (m. 1953; div. 1969)
Anak6
Karir musik
Aliran
Alat musik
  • Vokal
  • organ
Taun aktip1953–2006
Lébel
Maén di
Ramatlokawww.jamesbrown.com

James Joseph Brown (gumelar di Barnwell, Karolina Kidul, Amérika Sarikat, 3 Méi 1933 – tilar dunya di Atlanta, Géorgia, Amérika Sarikat, 25 Désémber 2006 dina umur 73 taun) nyaéta saurang panyanyi, panulis lagu, sarta produser rekaman asal Amérika Sarikat.[1] Brown sok meunang jujuluk The Godfather of Soul.[2] Brown geus diaku ku balaréa minangka panyanyi sarta pamusik anu pangkakoncarana dina abad ka-20.[1] Brown tumuwuh ti lingkungan kamiskinan sarta kajahatan.[1] Dina umur 16 taun, dirina pernah divonis hukuman jadi buruh kasar salila 16 taun, sanggeus kalibet parampokan.[1] Taun 1987, pikeun kalima kalina dina 10 bulan, Brown ditéwak ku sabab ngonsumsi narkoba.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e "Profile Selebriti - James Brown". Kapanlagi.com. Diakses tanggal 3/14/2016. 
  2. Doran, John. "James Brown – 10 of the best". The Guardian. The Guardian. Diakses tanggal 3/14/2016. 
Soekarno.jpg