Jikustik (grup musik)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jikustik nyaéta ngaran grup musik anu ngadeg di Yogyakarta, 26 Februari 1996, ku personilna Pongki (vokal, gitar), Icha (bass, vokal), Dadi (gitar, vokal), Adhit (keyboard) jeung Carlo (drum).[1]

Jikustik, saacan boga ngaran G-Coustic.[1] Maranéhna maénna di kafe-kafe, kitu ogé nalika rillis album independen, masih loba ngagunakeun huruf "G" anu asalna ngaran Geronimo, hiji radio di Jogja anu jadi bibit buit Jikustik.[1] Sedengkeun Coustic asalna tina kecap acoustic.[1]

Dua personal, masing-masing Icha jeung Adhit pernah nyieun grup band bareng jeung Eross Sheila on 7, Saméméh gabung jeung Jikustik.[1] Grup nu ngaranna Dizzy ogé sok mangung diacara sakola jeung kampus ku maénkeun lagu rock n roll jeung Icha minangka panyanyina.[1]

Ku sabab keyeng Jikustik pernah ngaluarkeun album independent, nu judulna Bulan Di Djogja.[1] Anu eusi laguna di antarana waé:

  1. Bulan di Pangkuan;
  2. Bersanding Denganmu;
  3. Rie...;
  4. Menunggumu Pulang;
  5. Seribu Tahun Lamanya;
  6. Separuh Hati;
  7. Didera Hujanjeung;
  8. Adinda.[1]

Ayeuna salian ti personel Jikustik, Pongki atawa Icha, loba nyieun lagu pikeun para panyanyi, boh panyanyi senior boh pendatang anyar. Di antarana nya éta Audy, Iwan Fals, Chrisye, Siti Nurhaliza jeung Rossa.[1] Kitu ogé Icha nu nyiptakeun lagu pikeun panyanyi senior Malaysia, Sheila Madjid.[1]

Dua tahun eureun, ditahun 2008 Jikustik ngaluarkeun album nu panganyarna.[1] Album kasalapan dibéré judul MALAM.[1] Anu saeutik beda nya éta aya single Selamat Malam minangka single utama.[1] Selamat Malam ngagunakeun irama béat anu téréh jiga lagu dance.[1] Hal éta ngabalukarkeun lagu ieu sukses jadi top chart di sawatara radio.[1]

Jikustik acan sapinuhna bubar.[2] Band ieu ngan ukur eureun heula jeung personelna sibuk séwang-séwangan.[2] Utamana mah vokalisna, Pongky Barata nu kaciri leuwih sibuk dina band anyarna the Dance Company.[2] Pongky dianggap mopohokeun band asal Yogyakarta anu digedékeun leuwih ti 13 taun.[2] Personel Jikustik lainna nepi ka miharep sangkan Pongky balik deui fokus ka Jikustik.[2] Namun, kasibukanna di The Dance Company jeung proyek-proyek turunanna (ngarilis album istrina, istri-istri personel lain, jeung anak-anakna).[2]

Sumber[édit | édit sumber]

Nulis.jpg