Jingga

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Jingga/oranyeu
 
Koordinat Warna
Triplét Hex #FF7F00
RGB (r, g, b) (255, 127, 0)
CMYK (c, m, y, k) N (0, 50, 100, 0)
HSV (h, s, v) (30°, 100%, 100%)
  N: Normalisasi ka [ 0–255 ] (robah jadi [0–100])

Jingga atawa oranyeu nyaéta warna anu perenahna dina spéktrum warna aya di antara beureum jeung konéng sarta boga panjang gelombang kira-kira 620-585 nanométer. Warna ieu sarua jeung warna nu dipiboga ku jeruk asak.

Jingga mangrupa warna sékundér anu bisa dihasilkeun tina warna primér ku cara nyampurkeun warna beureum (atawa leuwih pas mah magénta) jeung warna konéng.

Tempo ogé[édit | édit sumber]


Spéktrum éléktromagnétik

Gelombang radio | Gelombang mikro | Infrabeureum | Spéktrum cahaya katémbong | Ultraviolét | Sinar X | Sinar gamma


Katémbong: Beureum | Jingga | Konéng | Héjo | Biru | Indigo | Bungur