Kampung Kuta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kampung Kuta nyaéta salasahiji kampung adat anu aya di Jawa Barat. Dina basa Sunda, Kuta hartina pager témbok. Ieu kampung adat dingaranan Kuta lantaran lokasina aya di pasir anu jungkrang kurang leuwih 75 méter sarta dikulilingan ku bubukitan.[1] Kampung Kuta, dina sababaraha dongéng buhun anu kasebar di masarakat Sunda sering disebut ayana nagara "burung" atawa daérah anu teu jadi ibukota Karajaan Galuh.[1] Masarakat kampung Kuta minangka hiji komunitas anu kaiket ku aturan-aturan adat, tapi maranéhna wanoh kana sababaraha kasenian anu bisa dijadikeun sarana hiburan, boh kasenian buhun boh kasenian modérn. Kawas Calung, Réog, Sandiwara, Tagoni, Kliningan, Jaipong, jeung réa-réa deui.[1][2]


Leuweung Kramat Kampung Kuta[édit | édit sumber]

Numutkeun légénda anu aya di éta masarakat, ieu leuweung téh tempat keur nyimpen titinggal ti Prabu Adjar Sukaresi.[3] Leuweung Kramat Kampung Kuta miboga luas 40 héktar. Di ieu leuweung, teu meunang maké dadampar nalikaasup. Ieu leuweung gé ngan ukur bisa diasupan poé senén jeung kemis.[3][2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c "Kampung Kuta-Dinas Pariwisata dan Kebudayaan Provinsi Jawa Barat". www.disparbud.jabarprov.go.id. Diakses tanggal 2017-10-27. 
  2. a b Asturi, Dewi; Risma Rismawati (2009), Adat Istiadat: Masyarakat Jawa Barat, Jakarta: Pt Sarana Panca Karya Nusa, p. 3 - 5, ISBN 9789797883607 
  3. a b (dalam bahasa id) Hutan Larangan Kampung Kuta. 2016-06-19. https://id.wikipedia.org/w/index.php?title=Hutan_Larangan_Kampung_Kuta&oldid=11671393. 


Nulis.jpg