Lompat ke isi

Karangjaya, Tasikmalaya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Karang Jaya, Tasikmalaya)
Karangjaya
Peta
Peta lokasi Kacamatan Karangjaya
NagaraFlag of Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténTasikmalaya
Lega4.748.130 Ha (47,84 km&sup2);
Pangeusi-
Kapadetan- jiwa/km²
Kode Kemendagri32.06.21
Désa/kalurahan-

Karangjaya nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Tasikmalaya, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Babagéan Administratif[édit | édit sumber]

Désa-désa nu kaasup Kacamatan Karangjaya

  1. Désa Karanglayung
  2. Désa Karangjaya
  3. Désa Sirnajaya
  4. Désa Citalahab

Sajarah[édit | édit sumber]

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

  • béh kaler: Kacamatan Cinéam
  • béh kidul: Kabupatén Ciamis
  • béh kulon: Kacamatan Cinéam
  • béh wetan: Kabupatén Ciamis

Géografis[édit | édit sumber]

Karangjaya legana 4.748.130 Ha atau 47,84 Km2 Lahan sakitu legana dipaké keur:

  1. Padumukan: 125,210 ha
  2. Wangunan: 45,420 ha
  3. Sawah: 336,820 ha
  4. Ladang: 2.597,813 ha
  5. Pakebonan: 129,000 ha
  6. Leuweung: 1.462,244 ha
  7. Pangangonan: 28,890 ha
  8. Balong: 23,833 ha

Démografi[édit | édit sumber]

Jumlah pangeusi Kacamatan Karangjaya kacatet 12.088 cacah kaasup:

  1. Lalaki: 5.917 jiwa
  2. Wanoja: 6.171  jiwa

Jumlah pangeusi dumasar pakasabanana:

  1. Patani: 3.545 Jiwa
  2. Buburuh tani: 676 jiwa
  3. Pakebonan: 159 jiwa
  4. Pertambangan: 98 jiwa
  5. Ngingu sasatoan: 806 jiwa
  6. Dagang jeung jasa: 1.061 jiwa
  7. Perikanan: 585 jiwa
  8. Karajinan: 79 Jiwa

Jumlah-jamleh: 7.049 Jiwa

Transportasi[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Komoditas/produk unggulan: salak, peuteuy, gula kawung, pertambangan emas
Lolongkrang usaha : Ngefektipkeun koperasi, investor husus keur tambang emas. Lega potensi lahan : 44.578,6 Ha. Nu geusk amangpaatkeun : 2.284,3 Ha.

Wisata[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]