Karangjaya, Tasikmalaya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kacamatan Karangjaya

Peta lokasi Kacamatan Karangjaya
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Tasikmalaya
Camat -
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa -

Karangjaya nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Tasikmalaya, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Babagéan Administratif[édit | édit sumber]

Désa-désa nu kaasup Kacamatan Karangjaya

  1. Désa Karanglayung
  2. Désa Karangjaya
  3. Désa Sirnajaya
  4. Désa Citalahab

Sajarah[édit | édit sumber]

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

  • béh kaler: Kacamatan Cinéam
  • béh kidul: Kabupatén Ciamis
  • béh kulon: Kacamatan Cinéam
  • béh wetan: Kabupatén Ciamis

Géografis[édit | édit sumber]

Karangjaya legana 4.748.130 Ha atau 47,84 Km2 Lahan sakitu legana dipaké keur:

  1. Padumukan: 125,210 ha
  2. Wangunan: 45,420 ha
  3. Sawah: 336,820 ha
  4. Ladang: 2.597,813 ha
  5. Pakebonan: 129,000 ha
  6. Leuweung: 1.462,244 ha
  7. Pangangonan: 28,890 ha
  8. Balong: 23,833 ha

Démografi[édit | édit sumber]

Jumlah pangeusi Kacamatan Karangjaya kacatet 12.088 cacah kaasup:

  1. Lalaki: 5.917 jiwa
  2. Wanoja: 6.171  jiwa

Jumlah pangeusi dumasar pakasabanana:

  1. Patani: 3.545 Jiwa
  2. Buburuh tani: 676 jiwa
  3. Pakebonan: 159 jiwa
  4. Pertambangan: 98 jiwa
  5. Ngingu sasatoan: 806 jiwa
  6. Dagang jeung jasa: 1.061 jiwa
  7. Perikanan: 585 jiwa
  8. Karajinan: 79 Jiwa

Jumlah-jamleh: 7.049 Jiwa

Transportasi[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Komoditas/produk unggulan: salak, peuteuy, gula kawung, pertambangan emas
Lolongkrang usaha : Ngefektipkeun koperasi, investor husus keur tambang emas. Lega potensi lahan : 44.578,6 Ha. Nu geusk amangpaatkeun : 2.284,3 Ha.

Wisata[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]


 t·s·é 

Kabupatén Tasikmalaya, Jawa Barat

Lambang Tasikmalaya.jpg

Kacamatan: Bantarkalong | Bojongasih | Bojonggambir | Ciawi | Cibalong | Cigalontang | Cikalong | Cikatomas | Cinéam | Cipatujah | Cisayong | Culaméga | Gunungtanjung | Jamanis | Jatiwaras | Kadipatén | Karangjaya | Karangnunggal | Leuwisari | Mangunreja | Manonjaya | Padakembang | Pagerageung | Pancatengah | Parungponténg | Puspahiang | Rajapolah | Salawu | Salopa | Sariwangi | Singaparna | Sodonghilir | Sukahening | Sukaraja | Sukaramé | Sukaratu | Sukaresik | Tanjungjaya | Taraju



Nuvola filesystems folder home.png