Karaoke

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mesin karaoke

Karaoke (tina basa Jepang カラオケ) nyaéta wangun hiburan di mana salah saurang nyanyi dibarengan ku musik jeung teks lirik nu ditembongkeun din hiji layar televisi. Di Asia, karaoke kacida populerna.

Sacara etimologis kecap karaoke mangrupa kecap majemuk: "kara" (空) bu hartina “kosong” (saperti dina Karate) jeung "oke" nu mangrupa wangun pondok tina 'orkestra'. Ku sabab kecap majemuk ieu stengah Inggris jeung satengah Jepang, mangka ditulisna ogé maké aksara katakana, lain kanji.


Nulis.jpg