Kasréng

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Warung Sangu Kasréng di Luragung

Kasréng nyaéta salah sahiji kadaharan has Kabupatén Kuningan.[1] Ieu kadaharan téh saéstuna mah sangu haneut, goréngan haneut, sambel tarasi nu lada pisan, seupan kacambah, jeung purulukan hurang leutik (rebon). [1] Sangu kasréng téh biasana dibareuli keur mumuluk isuk-isuk.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Ngaran sangu kasréng téh dicokot tina ngaran nu ngajaualna nyaéta Ibu Kasrih nu dagang di Terminal Luragung puluhan taun nu kalarung.[1] Anjeunna bisa suksés tina dagang ieu kadaharan. [2]Ku kituna, kiwari loba diturutan kalawan teu ngaleungitkeun ciri has awalnaa. Ieu kadaharan téh disayagakeun keur supir, kenék, kuli, calo, atawa panumpang anu kabeneran transit di terminal. [2] Tapi, beuki dieu sangu kasréng téh mekar jadi kadaharan anu dijual lain di terminal wungkul. Malah jadi kadaharan has anu dipigandrung ku papada masarakat. Kiwari, warung sangu kasréng loba ngajajar utamana di Jalan Luragung-Cibingbin atawa sabudeureun 18 Km beulah wétan Kuningan kota.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg