Kembang Sapatu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kembang sepatu
Hibiskus rosa-sinensis - Kwiat.JPG
Hibiscus rosa-sinensis
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
H. rosa-sinensis
Ngaran binomial
Hibiscus rosa-sinensis

Kembang sepatu (Hibiscus rosa-sinensis L.) nyaéta pérak Malvaceae suku anu asalna ti Asia Wétan sareng sacara lega ditanam minangka pepelakan hias di daérah tropis sareng subtropis. Kembang gedé, beureum sareng bau. Kembang ti sababaraha kultivar sareng hibrida tiasa aya kembang tunggal (makutha tunggal) atanapi kembang ganda (makuta berlapis) anu bodas konéng, oranyeu ka beureum poék atanapi jambon.

Dina Sumatra sareng Malaysia, kembang kembang disebat bunga raya. Kembang ieu diresmikeun salaku nasional kembang nasional dina 28 Juli 1960. Urang Jawa sebut wae kembang worawari.

Tumbu luar[édit | édit sumber]