Hibiscus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pikeun kagunaan séjén tina Hibiscus, tempo Hibiscus (disambiguasi).
Hibiscus
Hibiscus flower TZ.jpg
Hibiscus rosa-sinensis
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Subfamili:
Tribus:
Génus:
Hibiscus

Species

679 species

Sinonim

Bombycidendron Zoll. & Moritzi
Bombycodendron Hassk.
Brockmania W.Fitzg.
Pariti Adans.
Wilhelminia Hochr.[1]

Hibiscus (/hɪˈbɪskəs/[2] atawa /hˈbɪskəs/[3]) nyaéta hiji genus tutuwuhan kembangan ti kulawarga Malvaceae. Ieu genus kawilang gedé, ngawengku sababaraha ratus spésiés pituin wewengkon haneut-sedeng, subtropis, jeung tropis di sakuliah dunya. Anggta spésiésna dipikawanoh ku kembangna anu baradag anu biasa disebut hibiscus hungkul atawa kembang wera. Ieu genus ngawengku boh tutuwuhan taunan atawa perennial, pon kitu ogé perdu kaian jeung tatangkalan leutik.

Spésiés[édit | édit sumber]

Poto[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Genus: Hibiscus L". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. 2007-10-05. Diakses tanggal 2010-02-16. 
  2. Oxford English Dictionary
  3. Sunset Western Garden Book, 1995:606–607
  4. "Hibiscus abelmoschus L. — The Plant List". Diakses tanggal 26 October 2016. 
  5. "Hibiscus abelmoschus var. betulifolius Mast. — The Plant List". Diakses tanggal 26 October 2016. 
  6. "Hibiscus abelmoschus var. genuinus Hochr. — The Plant List". Diakses tanggal 26 October 2016. 
  7. "Hibiscus abutiloides Willd. — The Plant List". Diakses tanggal 26 October 2016. 
  8. "Hibiscus abyssinicus Steud. — The Plant List". Diakses tanggal 26 October 2016. 
  9. "Hibiscus acapulcensis Fryxell — The Plant List". Diakses tanggal 26 October 2016. 
  10. "Hibiscus acerifolius Salisb. — The Plant List". Diakses tanggal 26 October 2016. 
  11. "Hibiscus acerifolius DC. — The Plant List". Diakses tanggal 26 October 2016. 
  12. "Hibiscus acetosaefolius DC. — The Plant List". Diakses tanggal 26 October 2016. 
  13. "Hibiscus acetosella Welw. ex Hiern — The Plant List". Diakses tanggal 26 October 2016. 
  14. Bussmann, R. W., et al. (2006). Plant use of the Maasai of Sekenani Valley, Maasai Mara, Kenya. J Ethnobiol Ethnomed 2 22.

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Sirung-Hibiscus