Kiripik kentang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kiripik kentang

Kiripik kentang téh nyaéta kentang nu disiksikan aripis tuluy digoréng, digarang atawa disangray sangkan jadi garing jeung rangu.[1] Ari kiripik kentang biasana jadi jajanan, cemilan atawa kadaharan pamuka.[1] Kiripik kentang diolahna téh ku cara diuyahan, ditambahan rupa-rupa samara sangkan ponyo didaharna.[1] Loba pisan variasi rasa dina kiripik kentang, jiga rasa kéju, rasa alami, rasa hayam, rasa sapi jeung sajabana.[1] Ari saenyana mah olahan kiripik kentang téh sok dicampur ku jagong, sampeu, cau, boléd, wortel atawa ogé bahan lianna keur nambahan rasa husus nu jadi pangirut ka nu meulina.[1]

Kiripik kentang nu diuyahan téh kandungan sodiumna bisa jadi nambahan.[2] Ieu hal patali jeung masalah kaséhatan, saperti tekanan darah tinggi jeung obésitas lamun daharna kamalinaan jeung teu luyu jeung kondisi awak.[2] Panalungtik di Queen Mary, University of London taun 2004 ngungkabkeun yén sakantong kiripik kentang asin téh ngandung loba pisan uyah jiga mérek Special K, All-Bran, Golden Grahams, Cheerios, Shreddies, Cornflake jeung sakumna mérek anu dijual di Inggris.[2] Sawatara parusahaan kiripik kentang geus ngahaminan éta cawadan kalawan ngayakeun obsérvasi keur mekarkeun résép nu aya sangkan nyiptakeun produk nu teu pateungteung jeung kaséhatan.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e The Inspiration Shots. Snack Time “Potato Crisps”. Ditempona tanggal 17 Mei 2017.
  2. a b c d Revolvy. Potato Chips. Ditempona tanggal 17 Mei 2017.