Kiripik kentang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Kiripik kentang

Kiripik kentang téh nyaéta kentang nu disiksikan aripis tuluy digoréng, digarang atawa disangray sangkan jadi garing jeung rangu.[1] Ari kiripik kentang biasana jadi jajanan, cemilan atawa kadaharan pamuka.[1] Kiripik kentang diolahna téh ku cara diuyahan, ditambahan rupa-rupa samara sangkan ponyo didaharna.[1] Loba pisan variasi rasa dina kiripik kentang, jiga rasa kéju, rasa alami, rasa hayam, rasa sapi jeung sajabana.[1] Ari saenyana mah olahan kiripik kentang téh sok dicampur ku jagong, sampeu, cau, boléd, wortel atawa ogé bahan lianna keur nambahan rasa husus nu jadi pangirut ka nu meulina.[1]

Kiripik kentang nu diuyahan téh kandungan sodiumna bisa jadi nambahan.[2] Ieu hal patali jeung masalah kaséhatan, saperti tekanan darah tinggi jeung obésitas lamun daharna kamalinaan jeung teu luyu jeung kondisi awak.[2] Panalungtik di Queen Mary, University of London taun 2004 ngungkabkeun yén sakantong kiripik kentang asin téh ngandung loba pisan uyah jiga mérek Special K, All-Bran, Golden Grahams, Cheerios, Shreddies, Cornflake jeung sakumna mérek anu dijual di Inggris.[2] Sawatara parusahaan kiripik kentang geus ngahaminan éta cawadan kalawan ngayakeun obsérvasi keur mekarkeun résép nu aya sangkan nyiptakeun produk nu teu pateungteung jeung kaséhatan.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e The Inspiration Shots. Snack Time “Potato Crisps”. Ditempona tanggal 17 Mei 2017.
  2. a b c d Revolvy. Potato Chips. Ditempona tanggal 17 Mei 2017.