Końskowola

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Końskowola
Lokasi Końskowola
Informasi dasar
Nagara Polandia
Voivodeship Lublin Voivodeship
Pangeusi 2188 (2005)
Ngadeg before 1392
Hak kota 1532-1870
Latitud
Longitud
51°25′ N
22°03′ E
Aréa 9,8 km²
Kapadetan 223/km²
Kode aréa +48 81
Pelat nomer LPU
Kota kembar teu aya
Ékonomi jeung trafik
Administrasi
Walikota Ewa Gruza (ti 2006)
Loka Kota

Końskowola nyaéta hiji désa di wétan kidul Polandia, lokasina antara Puławy jeung Lublin, deukeuteun Kurów, di Walungan Kurówka. Désa ieu mangrupa ibukota komun nu misah (gmina) di County Puławy jeung Lublin Voivodeship. Pangeusina : 2188 urang (2004).

Ngaran[édit | édit sumber]

Końskowola sacara harpiah ditarjamahkeun minangka Horse's Will, tapi ngaran ieu dicokot tina Wola - hiji tipe désa, sarta ngaran nu bogana - Jan z Konina (Jan Koniński, John ti Konin). Ngaran Konińskawola kacatet taun 1442.

Sajarah[édit | édit sumber]

Désa ieu diadegkeun kira-kira abad ka-14, kalayan ngaran Witowska Wola. Ngaran ieu tuluy ganti jadi Konińskawola, ngaran nu kiwari aya, ti abad ka-19.

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Końskowola kasohor ogé minangka tempat pupusna penyair Polandia: Franciszek Dionizy Kniaźnin jeung Franciszek Zabłocki.

Lianna[édit | édit sumber]

Henryk Sienkiewicz, pangarang Polandia nu kasohor, nu meunangkeun hadiah Nobel, nyatetkeun dina novel bersejarahna With Fire and Sword nyebutkeun:
- "(...) Very poor beer also in this Końskowola, Mr. Zagłoba noticed (...)"

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Tumbu luar[édit | édit sumber]

Koordinat: 51°25′N 22°03′E