Kosékan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sagitilu siku-siku

Kosékan (lambang: cosec atawa csc) di matématika nyaéta bandingan sisi miring sagitilu jeung sisi anu aya di hareupeun juru (saratna sagitilu éta sagitilu siku-siku atawa salah sahiji juru sagitilu segitiga éta 90o).

Dina ilustrasi sagitilu (tengen), dumasar kana définisi kosékan, ajén kosékanna nyaéta,


Patalian kosékan jeung sinus[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]


E-to-the-i-pi.svg