Tangén

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sagitilu siku-siku

Tangén (basa Walanda: tangens; lambang tg, tan) di matématika nyaéta bandingan sisi sagitilu nu aya di hareup juru jeung sisi sagitilu nu aya di juru (saratna sagitilu éta téh sagitilu siku-siku atawa salah sahiji juru sagitilu éta 90o).

Dina ilustrasi sagitilu (tengen), dumasar kana définisi tangén, ajén tangénna nyaéta

Ajén tangén positif di kuadran I jeung III jeung négatif di kuadran II jeung IV.

Patalian ajén tangén jeung ajén sinus jeung cosinus[édit | édit sumber]

Ajén tangén juru istiméwa[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]


E-to-the-i-pi.svg