Kotangén

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Right triangle

Kotangén (lambang: cot, cotg, atawa cotan) di matématika nyaéta bandingan sisi sagitilu nu aya dina juru jeung sisi sagitilu nu aya di hareupeun juru (saratna sagitilu éta sagitilu siku-siku atawa salah sahiji juru sagitilu éta 90o).

Dina ilustrasi sagitilu (tengen), dumasar kana définisi kotangén, ajén kotangénna nyaéta,

Patalian kotangén jeung tangén[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]


E-to-the-i-pi.svg