Sékan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Sagitilu siku-siku

Sékan (lambang: sec) di matématika nyaéta bandingan sisi miring sagitilu jeung sisi nu aya dina juru (saratna sagitilu éta sagitilu siku-siku atawa salah sahiji juru sagitilu éta 90o).

Dina ilustrasi sagitilu (tengen), dumasar kana définisi sékan, ajén sekanna nyaéta,

Patalian sékan jeung kosinus[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]


E-to-the-i-pi.svg