Lompat ke isi

Sinus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Sagitilu siku-siku
Sagitilu siku-siku

Sinus di matématika nyaéta bandingan sisi sagitilu nu aya di hareupeun juru jeung sisi miring (saratna sagitilu éta sagitilu siku-siku atawa salah sahiji juru sagitilu éta 90o).

Dina ilustrasi sagitilu (tengen), dumasar kana définisi sinus, ajén sinusna téh nyaéta,

Ajén sinus positif di kuadran I jeung II jeung négatif di kuadran III jeung IV.

Ajén sinus juru istiméwa[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]