Léngkéng

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Léngkéng

Buah léngkéng mangrupa buah antioksidan. [rujukan?] Zat giji anu aya di jero buah léngkéng nyaéta protéin, karbohidrat, serat kasar, vitamin C jeung mineral saperti kalsium, fosfor jeung zat besi. [rujukan?] Sajaba ti éta, buah léngkéng ogé ngandung sanyawa polifenol, nyaéta corilagin, gallic acid jeung ellagic acid. [rujukan?] sakabéh sanyawa éta ngandung antioksidan, miboga mangpaat sangkan nyegah radikal bébas, ku kituna bisa ngurangan oksidasi di jero awak. [rujukan?]

Mangpaat Léngkéng[édit | édit sumber]

Manfaat buah léngkéng leuwih loba dikandung tina sikina dibandingkeun jeung daging buahna. [rujukan?] sikina bisa dipaké pikeun ngabodasan kulit, ku lantaran ngandung zat anu bisa nyegah aktivitas gawé enzim tyrosinase. [rujukan?] Enzim ieu miboga fungsi pikeun ngarobah melamin, atawa nu sok biasa disebut pigmén kulit. [rujukan?]

Jenis Léngkéng[édit | édit sumber]

Sabenerna aya opat jenis léngkéng anu cocog dipelak di dataran rendah nyaéta léngkéng Pingpong, léngkéng Diamond River, léngkéng Kristalin jeung léngkéng Itoh.[1] Léngkéng Diamond river mangrupa léngkéng anu asalna ti Cina sedengkeun léngkéng Kristalin jeung léngkéng Itoh ti Thailand.[1]

Léngkéng Pingpong[édit | édit sumber]

Dina awalna, nalika taun 1996 siki léngkéng Pingpong mimiti dipelak di Prambanan.[1] Bibit ieu meunang ti tangkal indukna anu dipelak di Semarang anu asalna ti Vietnam.[1] Harga bibit léngkéng pingpong macem-macem gumantung kana ukuranana, contona ukuran 15 cm nepi ka 20 cm hargana 20 rébu.[1]

Cara Ngarawat Léngkéng Pingpong[édit | édit sumber]

Pikeun ngarojong hasil anu maksimal dina budi daya léngkéng Pingpong ieu aya sawatara léngkah perawatan anu kudu dipigawé, di antarana:[1]

  1. Nyiapkeun liang saméméh léngkéng pingpong dipelak.[1] Pikeun bibit anu gedé ukuran liangna nyaéta 0.75m x 0.75m x 0.75m sedengkeun pikeun bibit leutik ukuran 0.5mx0.5mx0.5m.[1]
  2. Jarak idéal antar pepelakan di kebon antara 5 nepi ka 6 méter.[1]
  3. Média pepelakan nyaéta Pupuk Kandang jeung taneuh 1:2 tuluy ingkeun dina liang salila tujuh poé saméméh bibit di pelak.[1]
  4. Lamun jangkungna geus nepi ka 1.5 méter kudu rajin dipotong.[1], ku lantaran pikeun nambahan ranting ku kituna léngkéng pingpong bisa tambah loba.[1]
  5. Kudu méré pupuk tilu kali dina sataun.[1]
  6. Lamun dipelak dina pot, babandinganana kudu 2:1:1 (taneuh: pupuk kandang: sekam).[1]
  7. Sangkan tangkalna alus, kudu disiram sacara teratur.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o Budidaya Kelengkeng Pingpong antara Hobi dan Peluang Usaha (Diakses tanggal 11 November 2011)


Nulis.jpg