Lady Bird Johnson

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lady Bird Johnson
Ibu Nagara Amérika Serikat
Masa jabatan
22 November 1963 – 20 Januari 1969
Présidén Lyndon B. Johnson
Saméméhna Jacqueline Kennedy
Sanggeusna Pat Nixon
Pamajikan Wakil Présidén Amérika Serikat
Masa jabatan
20 Januari 1961 – 22 November 1963
Présidén John F. Kennedy
Wakil Presiden Lyndon B. Johnson
Saméméhna Pat Nixon
Sanggeusna Muriel Humphrey
Katerangan lian
Gumelar Claudia Alta Taylor
22 Désémber 1912
Karnack, Texas, A.S.
Pupus 11 Juli 2007 (yuswa 94)
West Lake Hills, Texas, A.S.
Pasaréan Johnson Family Cemetery
Partéy pulitik Partai Demokrat
Pameget/istri Lyndon B. Johnson (m. 1934; died 1973)
Murangkalih
Tanda tangan

Claudia Alta "Lady Bird" Johnson ([née Taylor; gumelar 22 Désémber 1912 – tilar dunya 11 Juli 2007 dina umur 94 taun) mangrupikeun sosialita Amérika sareng Ibu Nagara Amérika Serikat (1963-1969) salaku pamajikan Présidén Amérika Serikat ka-36, Lyndon B. Johnson. Anjeunna ogé janten Pamajikan Wakil Présidén Amérika Serikat.

Khususna dididik pikeun awéwé dina jaman harita, anjeunna ngabuktikeun manajer anu sanggup sareng investor suksés. Saatos nikah sareng Lyndon B. Johnson di 1934 nalika anjeunna janten calon politik di Austin, Texas, anjeunna nganggo warisan anu sederhana pikeun ngabiayaan kampanye kongresna teras ngajalankeun kantorna nalika anjeunna ngalayanan dina Angkatan Laut. Anjeunna ngagaleuh stasiun radio, sareng, teras, stasiun tivi anu ngahasilkeun panghasilan anu ngadamel kulawarga John jutawan. Salaku Ibu Nagara Partama, anjeunna muka jalan anyar ku berinteraksi langsung sareng Kongrés, nyayuhan sekretaris pencét dirina sorangan, sareng ngalaksanakeun tur pamilihan solo.

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg
Saméméhna
Pat Nixon
Pamajikan Wakil Présidén Amérika Serikat
1961–1963
Sanggeusna
Muriel Humphrey
Saméméhna
Jacqueline Kennedy
Ibu Nagara Amérika Sarikat
1963–1969
Sanggeusna
Pat Nixon