Lasun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Lasun nyaéta kelompok sato (34 spésiés) dina kulawarga (taksonomi) Herpestidae, karnivora leutik pituin Eurasia kidul jeung Afrika.

Herpestidae perenahna di jero subordo Feliformia, ngahiji jeung kulawarga ucing, hiéna, jeung careuh.

Ngaran[édit | édit sumber]

The word "mongoose" is derived from the Marathi name mungūs (मुंगूस) (pronounced as [muŋɡuːs]). The form of the English name (since 1698) was altered to its "-goose" ending by folk-etymology.[1] It has no etymological connection with the word goose. Historically, it has also been spelled "mungoose".[2] The plural form is mongooses,[3] or, rarely, mongeese.[4]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Forsyth, Mark (2012).
  2. Lydekker, R. 1894.
  3. "Dictionary.com: mongoose".
  4. "Merriam-Webster: mongoose".