Licuala

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Licuala
Licuala grandis4.jpg
Licuala grandis
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Subfamili:
Tribus:
Génus:
Licuala

Wurmb, 1780
Sinonim[1]
Licuala ramsayi.

Licuala nyaéta hiji genus palem anu ilahar kapanggih di leuweung hujan tropis Cina kidul, Asia Tenggara, Himalaya, Nugini, jeung kapuloan Samudra Pasifik kulon.[1][2][3][4][5] Palemna kaasup palem kipas, anu garis luar daunna bunder.

Spésiés[édit | édit sumber]

Ieu genus ngawengku 150-an spésiés anu geus dipikawanoh.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Kew World Checklist of Selected Plant Families
  2. Govaerts, R. & Dransfield, J. (2005). World Checklist of Palms: 1-223. The Board of Trustees of the Royal Botanic Gardens, Kew.
  3. Flora of China, Vol. 23 Page 148, 轴榈属 zhou lü shu, Licuala Wurmb, Verh. Batav. Genootsch. Kunst. 2: 473. 1780
  4. Saw, L.G. (2012). A revision of Licuala (Arecaceae, Coryphoideae) in Borneo. Kew Bulletin 67: 577-654.
  5. Heatubun, C.D., Barfod, A.S. 2008, Two new species of 'Licuala' (Arecaceae; Coryphoideae) from Western new Guinea. Blumea. 53(2): 429–434.