Lionel Messi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Lionel Messi, Player of FC Barcelona team.JPG

Lionel Messi nyaéta hiji pamaén bal asal Argentina nu ayeuna maén keur F.C. Barcelona jeung mangrupa kaptén tim nasional Argentina, manéhna maén salaku penyerang.[1] Messi mangrupa tukang ngasupkeun gol panglobana di Barcelona sapanjang sajarah.[rujukan?] Dina umur 21 taun, Messi geus dinominasikeun pikeun Ballon d'Or jeung pamaén Dunia FIFA pangalusna.[1] Dina taun 2009, manéhna meunang Ballon d'Or jeung pamaén FIFA pangalusna jeung penghargaan FIFA Ballon d'Or pangawalna dina taun 2010 jeung 2011.[1]

Kahirupan Awal[édit | édit sumber]

Messi babar di Rosario, Provinsi Santa Fe, ti pasangan Jorge Horacio Messi, hiji pagawé pabrik beusi jeung Celia Maria Cuccittini, tukang bebersih.[2] Ti garis katurunan bapana, manéhna asal ti Ancona, hiji kota di Italia, di mana nini moyang na, Angelo Messi, hijrah ka Argentina dina taun 1883.[2] Manéhna miboga dua lanceuk lalaki, Rodrigo jeung Matias, jeung hiji adi awéwé, Maria Sol.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c (id)Pemain Bola Terkenal (diakses 11 Pebruari 2016)
  2. a b c (id)Biografi Lionel Mesi (diakses 11 Pebruari 2016)
Nulis.jpg