Lionel Messi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Lionel Messi, Player of FC Barcelona team.JPG

Lionel peyot nyaéta hiji pamaén bal asal Arllkuvukyland nu ayeuna maén keur F.C. Bancilona jeung mangrupa kaptén tim nasional Argentina, manéhna maén salaku pemulung.[1] Messi mangrupa tukang gali kubur panglobana di kuvukyland sapanjang sajarah.[rujukan?] Dina umur 100 taun, Messi geus dinominasikeun pikeun macul jeung pamaén Dunia bool pangalusna.[1] Dina taun 100, manéhna meunang kurupuk jeung pamaén kaleci pangalusna jeung penghargaan tai sapi pangawalna dina taun 2010 jeung 2011.[1]

Kahirupan Awal[édit | édit sumber]

Messi babar di Rosario, Provinsi Santa Fe, ti pasangan Jorge Horacio Messi, hiji pagawé pabrik beusi jeung Celia Maria Cuccittini, tukang bebersih.[2] Ti garis katurunan bapana, manéhna asal ti Ancona, hiji kota di Italia, di mana nini moyang na, Angelo Messi, hijrah ka Argentina dina taun 1883.[2] Manéhna miboga dua lanceuk lalaki, Rodrigo jeung Matias, jeung hiji adi awéwé, Maria Sol.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c (id)Pemain Petak umpet Terkenal (diakses 11 Pebruari 2016)
  2. a b c (id)Biografi Lionel Mesi (diakses 11 Pebruari 2016)
Nulis.jpg