Manusa Purba

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Fosil manusa purba Meganthropus Palaeojavanicus

Manusa Purba nyaéta Manusa anu hirup rébuan taun ka tukang.[1] Sacara umum manusa purba kabagi jadi 3 kelompok nyaéta Manusa Kera, Manusa Purba, jeung Manusa Modern.[1] Manusa Purba anu geus kapanggih Fosilna nyaéta :

  • Sinanthropus Pekinensis

Sinanthropus pekinensis nyaéta manusa purba anu Fosilna kapanggih di Guha Naga wewengkon Peking nagara Cina ku Davidson Black sarta Franz Weidenreich.[1] Sinanthropus pekinensis mibanda volume eusi Uteuk kira-kira kurang leuwih 900 nepi ka 1200 cm kubik.[1] Sinanthropus pekinensis dianggap bagian ti jumplukan Pitékantropus alatan mibanda ciri awak atawa awak anu jiga sarta hirup di jaman anu babarengan.[1]

  • Meganthropus Palaéojavanicus / Manusa Buta Jawa

Meganthropus palaéojavanicus kapanggih di Sangiran di pulo Jawa ku Von Koningswald dina taun1939 - 1941.[1]

  • Pithecanthropus Erectüs

Fosil jenis ieu kapanggih ku Eugene Dubois di désa Trinil, Ngawi, Jawa Wétan, dina taun1890 asalna ti lapisan Plestosen Tengah.[2] Maranéhanana hirup kira-kira sajuta nepi ka hiji satengah juta taunka tukang.[2] Pithecanthropus Erectus Leumpang ajeg jeung awak anu tegep sarta miboga pakakas paranti ngagayem anu kuat.[2] Volume Uteuk Pithecanthropus ngahontal 900 cc.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f (id)Sejarah Fosil manusia purba, manusia kera dan manusia modern (diaksés tanggal 4 Desember 2011)
  2. a b c d (id)Manusia Purba di Indonesia (diaksés tanggal 4 Desember 2011)


Nulis.jpg