Mikihiro Moriyama

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mikihiro Moriyama dina kuliah umum Prodi Pendidikan Bahasa dan Budaya Sunda SPs UPI, Bandung 2010.

Prof. Dr. Mikihiro Moriyama téh sarjana basa jeung sastra Sunda, anu ayeuna nyangking kalungguhan Profésor widang basa Indonésia di universitas Nanzan, Jepang[1] Inyana nulis rupaning buku jeung éséy ngeunaan budaya citak jeung modérnitas ogé ngeunaan kawijakan basa di Indonésia.[1] Narjamahkeun sastra kontémporér Indonésia kaasup karya Séno Gumira Ajidarma jeung Putu Wijaya kana basa Jepang.[1] Ngajarkeun basa Indonésia ti taun 1988 di Jepang, kaasup nyusun buku pelajaran basa Indonésia keur siswa di Jepang.[1] Lahir di Kyoto, Jepang, tanggal 16 Séptémber 1960.[2]

Riwayat Atikan[édit | édit sumber]

2003 Doktor Kasusatraan ti Universitas Leiden, kalawan disértasi "A New Spirit: Sundanese Publishing and the Changing Configuration of Writing in Nineteenth- Century West Java" [2]

1987 M.A Program Pascasarjana Universitas Osaka, Studi Mancanagara [2]

1985 B.A. Departemen Bahasa Indonésia, Universitas Osaka, Studi Mancanagara [2]

Pangalaman Ngajar[édit | édit sumber]

1990-1992 Dosén basa Indonésia di Universitas Internasional Yachiyo, Chiba [2]

1991-1992 Dosén basa Sunda, di Universitas Tokyo [2]

1991-1992 Dosén basa Indonésia, di Sekolah Tinggi Seni dan Ilmu Pengetahuan, Universitas Tokyo [2]

1992-1994 Dosén basa Sunda, Departemén Asia Tenggara jeung Oséania, Fakultas Sastra, Universitas Leiden [2]

1995-1996 Dosén basa Indonésia, di Universitas Internasional Yachiyo, Chiba [2]

1995-1997 Dosén basa Indonésia, di Universitas Kyorin, Tokyo [2]

1995-1997 Dosén basa Indonésia, di Program Pascasarjana Universitas Kyorin, Tokyo [2]

1995-1999 Dosén basa Indonésia, di Sekolah Tinggi Seni dan Ilmu Pengetahuan, Universitas Tokyo [2]

1996 Dosén basa Indonésia, Departemen Luar Negeri Jepang, Tokyo [2]

1997 Dosén Sastra Indonésia Universitas Tokyo, Studi Mancanagara [2]

2003 Dosén basa Sunda, di Balé Panalungtikan basa jeung Budaya Asia jeung Afrika, Universitas Tokyo [2]

2004 Dosén Sastra Indonésia di Universitas Tokyo, Studi Mancanagara [2]

2005 Dosén Basa Sunda, di Fakultas Studi Asia, Universitas Nasional Australia [2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d http://altcfellowship.murdoch.edu.au/Docs/bios/moriyama.pdf diaksés 12 Nopémber 2011
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q http://www.ic.nanzan-u.ac.jp/~moriyama/cv/cv.pdf , diaksés 12 Nopémber 2011


Nulis.jpg