Moring

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Moring téh wancahan tina cimol garing.[1] Ieu kadaharan téh kaasup kénéh kana wengkuan kadaharan cimol (aci digemol), ciréng (aci digoréng), jeung cilok (aci dicolok) anu dijieun tina aci (tipung sampeu). [2] Moring téh dianggap jadi kadaharan has Garut, Jawa Kulon. [2] Di kota asalna, moring geus mekar jadi kadaharan anu lain dipigandrung ku pribumi wungkul. Ngaliwatan téhnologi, moring geus dipikawanoh nepi ka luarnagara.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg
  1. "Cara Membuat Cimol Kering Gurih dan Nikmat - Resep Sedapku" (dalam bahasa en-US). Resep Sedapku. 2016-08-31. http://www.resepsedapku.com/cara-membuat-cimol-kering-gurih-dan-nikmat/. Diakses pada 2017-12-04 
  2. a b c "8 Fakta Dibalik Kesuksesan Moring (Cimol Kering) Khas Garut Melaju ke Pasar Dunia". Nutrisi Untuk Bangsa. Diakses tanggal 2017-12-04.