Cimol

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cimol

Cimol nyaéta jajanan has sunda nu dijieunna tina tipung aci dicampur jeung tarigu. [1]Jajanan ieu asalna ti Tasikmalaya, kira-kira taun 2000-an mimiti ayana téh.[1] Tuluy sumebar ka Bandung.[1] Biasana nu sok jajan cimol téh barudak, tapi kiwari mah geus jadi kadaharan balaréa.[1] Bentukna buleud, laleutik, umumna disajikeun haneut-haneut.[1] Kiwari tukang cimol geus sumebar di sakuliah Jawa Kulon, biasana mah jualanana téh maké roda nu didorong.[1] Biasana cimol didahar maké bungbu palengkep, saperti bungbu keju jeung balado.[1]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

Bahan-bahan nu diperlukeun pikeun nyieun cimol téh daintarana saperti aci, tarigu, bawang bodas ( nu geus dilemeskeun), uyah, jsb.[2] Pikeun nyieunna, golakeun cai panas dina panci, tuluy campurkeun kabéh bahan saeutik saeutik nepi ka adonan rata.[2] Sanggeus kitu, golakeun deui nepi ka adonan kawas lém, pareuman kompor, jait, antepkeun nepi ka tiis.[2] Tuluy tambahan ku tarigu saeutik supaya adonan teu cepel pas di citak, citak buleud-buleud leutik kawas baso, tuluy goréng.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Travel, John (2014-01-12). "Cemilan Populer dari Sunda : Cilok, Cireng & Cimol | Katalog Tempat Wisata & Liburan" (dalam bahasa en-US). Katalog Tempat Wisata & Liburan. http://katalogwisata.com/cemilan-populer-dari-sunda-cilok-cireng-cimol#.Wdx0X4-CzDd. Diakses pada 2017-10-10 
  2. a b c d Cookpad. Cimol Diaksés ping 2 November 2017
Nulis.jpg