Nakasendō

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gambar:NakasendoWJapan105CF1.JPG
Ishidatami asli (jalan batu) di Nakasendō.

Nakasendō (中山道?) salah sahiji tina lima jalan dina periode Edo, jeung hiji tina dua jalan nu ngahubungkeun Edo (kiwari-Tokyo) jeung Kyoto di Jepang. Di jajalaneun eta aya 69 station antara Edo jeung Kyoto, ngaliwatan Propinsi Musashi, Kōzuke, Shinano, Mino jeung Ōmi.[1] Antara Tokyo jeung Kyoto, Nakasendō kiwari ngaliwatan sababaraha préféktur nyaeta Saitama, Gunma, Nagano, Gifu jeung Shiga, total jarakna ampir 533 km (331 mil).[2]

Teu saperti jajalaneun basisir Tōkaidō, Nakasendō ngaliwatan daratan, nujul kana ngaranna, nu hartina "jalan ngaliwatan tengah-tengah gunung-gunung" (lawanna tina Tōkaidō, nu harti kasarna nyaeta "jalan deukeut sisi laut beulah wetan"). Sabab kaasup jalan nu alus, loba jalma nu kawentar, kaasup haiku master Matsuo Bashō, ngaliwatan ieu jalan. Loba nu resep ngalitawan Nakasendō sabab teu loba ngaliwatan walungan.[3]

Tempo oge[édit | sunting sumber]


Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Nakasendou Jouhou. NEC Corporation. Accessed August 18, 2007.
  2. Japan Atlas: Nakasendo. WebJapan. Accessed August 2, 2007.
  3. Japan Atlas: Nakasendo. Web Japan. Accessed September 25, 2007.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg