Neraca

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sarupaning Neraca

Neraca nyaéta alat ukur massa.[1] Dina ngukur massa maké neraca ngamangpaatkeun gaya gravitasi.[1] Lobana gaya gravitasi sabanding jeung massa.[1] Prinsip gawéna neraca nyaéta kasaimbangan kadua lenganna, kasaimbangan anatara massa benda anu diukur ku anak timbangan anu dipaké.[2]

Rupa-rupa neraca[édit | édit sumber]

Aya sawatara rupa-rupa neraca di antarana:

  • Neraca (timbangan) pasar. Neraca ieu loba dipaké pikeun jual beuli di pasar, misalna dipaké pikeun nimbang daging, béas, gula, jrrd.[1]
  • Neraca Dua Lengan. Neraca ieu dipaké pikeun ngukur massa benda, misalna emas, batu, kristal benda,jrrd.[1] Wates talitina neraca analitis dua lenga nyaéta 0,1 gram.[1]
  • Neraca Ohauss. Neraca ieu dipaké pikeun ngukur massa benda atawa logam dina prakték laboratorium. Kapasitas beban anu ditimbang maké neraca ieu nyaéta 311 gram. Wates talitina ieu barang nyaéta 0,1 gram.
  • Neraca Lengan Gantung.[1] Neraca ieu dipaké pikeun ngukur massa benda, carana ngagésérkeun beban nu beurat di unggal batangna.[1]
  • Neraca Digital Neraca.[1] Kaasup praktis alatan besar massa benda anu diukur langsung ditunjuk jeung bakal kabaca dina layar.[1] Talitina ieu barang nyaéta 0,001 gram.[1]
  • Neraca pegas nyaéta timbangan anu basajan maké pegas pikeun alat nangtukeun massa barang anu diukurna.[1] Neraca pegas (saperti timbangan awak) ngukur beurat, defleksi pegasna ditémbongkeuna dina skala massa (labél angkana geus dibagi gravitasi).[1]

catetan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m Makalah Alat Ukur Mekanik (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  2. Pengukuran Massa(Dicutat tanggal 4 Desember 2011)