Obrolan:Tepas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Little modification[édit sumber]

  • It would be nice to unlock the home page once in a while to make edits.
If not, you guys could add this feature to your article count [[Special:Statistics|{{NUMBEROFARTICLES}}]]24.201.116.26 05:16, 21 Péb 2005 (UTC)

Dipindahkeun[édit sumber]

Sabagian ti eusi obrolan di kaca sawala Tepas ieu geus dipindahkeun ka Wikipédia:Padungdengan, sabab di dieu mah rohangan pikeun ngabahas eusi Tepas. Sagala rupa hal ngeunaan Wikipédia (basa Sunda) lianna, mangga seratkeun di kaca Wikipédia:Padungdengan. kandar 02:59, 22 Séptémber 2005 (UTC)

Gambar maung[édit sumber]

Kang, dina browser kuring, gambar maung beulah handapna tabrakan sareng bar Wikipédia dina basa séjén. Nyuhunkeun dilereskeun. --tedi 02:57, 24 Séptémber 2006 (UTC)

Naha nya? Da di dieu mah henteu... Cobi jandélana dilegaan geura, ngarah garisna ngised. Mun tetep kénéh waé, kadék wé jandélana!! Heuheu --kandar 23:15, 3 Oktober 2006 (UTC)

Tos henteu ayeuna mah Kang. Tos dilereskeun ku Kang Iwan pami teu lepat mah (dipiceun sagambar kitu? Fértilisasi.jpg ). --tedi 23:26, 3 Oktober 2006 (UTC)

robih tepas[édit sumber]

kanggo ngarobih tampilan Tepas sakedik tiasa di citakan :

bilih hoyong tampilan engal, tias di kotrétan heula atanapi di Tepas kang kandar
-- ° kang iwan ° 16:59, 3 Oktober 2006 (UTC)
Upama geus aya cukup artikel mah, di Tepas téh urang pidangkeun fitur2 kawas dina Wikipédia gedé lianna, misalna gambar & artikel petingan (artikel/gambar pilihan, featured articles/images; petingan = pilihan/terpilih)). Urang tungtut, saheulaanan mah per bulan (paling henteu kudu aya 12 artikel/gambar nu dipilih). Mun mutuna geus beuki ngaronjat, urang robah jadi mingguan (paling kudu aya satengah ratusan -- lima puluhan maksud uing téh -- artikel/gambar alus). Keur gambar mah, kari milih ti Commons. --kandar 23:15, 3 Oktober 2006 (UTC)

Artikel petingan jeung gambar petingan teu rata luhur[édit sumber]

1. Pamanggih, judul Artikel petingan jeung Gambar petingan teu rata (dina Mozilla Firefox, duka dina IE mah). Dicobi-cobi:
|- valign ="top"
|- align = "left"
dirobih janten
|- valign ="top" align = "left"
2. Pamanggih deui, kumaha upami legana Artikel petingan jeung Gambar petingan dirobih:

  • Artikel petingan : 53 -> 48
  • Gambar petingan  : 45 -> 48

ngarah saimbang
3. Artikel petingan sareng gambar petingan latar pengkerna bodas nya, kumaha upami ditransparankeun wae.
Nuhun

--Tedi 02:17, 7 Méi 2007 (UTC)

Mangga atur2 bae kumaha saena, sual desain mah abdi taluk... --kandar 09:24, 7 Méi 2007 (UTC)

Wadya balad eta gambar kelenteng teh sae tapi naon tumalina jeung sunda sih kelenteng di Jepang? --Jalak Pakwan

Heheh... Hampura, eta mah ukur acak bae ti Commons, teu milihan kudu anu aya patula-patalina jeung Susundaan. naon margina? Nya kumargi gambar2 ti Sunda mah masih keneh werit, kirang pisan nu nyumbang... --kandar 15:26, 25 Pébruari 2008 (UTC)

Wikipedia in Tatar[édit sumber]

Dear friends, may I ask you to add a hyperlink to our Tatar Wikipedia (http://tt.wikipedia.org) to yourr Front page. Tatars - are turkic nation living in Tatarstan Republic, second biggest nation in Russian Federation. hope to hear from you soon. sincerely yours, Muhtac (sawala) 21:19, 20 Maret 2011 (UTC)

Sorry, at the moment we only display links to Indonesian languages Wikipedias and some major Wikipedias. Thanks. --kandar (sawala) 08:40, 22 Maret 2011 (UTC)

Citakan Anyar[édit sumber]

Halo pengurus, saya membuat citakan untuk ucapan selamat datang bagi pengguna baru. Diadaptasi dari templat bahasa Indonesia tetapi belum diterjemahkan ke bahasa Sunda. Silakan diterjemahkan kalau ada kesempatan. {{wilujeng sumping}}

Bagéa, Lur! Wilujeng sumping di komunitas Wikipédia, hususna Wikipédia édisi Basa Sunda.

Pikeun pangwanoh ka baraya lianna, mangga eusian kaca pamaké Tepas ku sababaraha hal nu peryogi kauninga, utamana ngeunaan widang naon waé nu janten interés sadérék.

Pikeun hal-hal nu sipatna téhnis, mangga buka kaca :

Pikeun nanda tangan dina kaca sawala, siga kaca ieu, ketik ~~~~ (opat kali tanda gelombang/tilde).

Tidak berbahasa Sunda (don't speak Sundanese)?


punten bade naros, pami tos gugur masih tiasa nyerat di sundapedia teu?SU08ayu (sawala) 2 Désémber 2011 04.53 (UTC)

Citakan:Artikel petingan/Oktober 2013[édit sumber]

Please fix this. PiRSquared17 (sawala) 1 Oktober 2013 01.16 (UTC)

Today's articles for improvement project[édit sumber]

On the English Wikipedia, we started a project called TAFI. Each week we identify underdeveloped articles that require improvement. Our goal is to use widespread collaborative editing to improve articles to Good article, Featured article or Featured list quality over a short time frame.

This is all about improving important articles in a collaborative manner, and also inspiring readers of Wikipedia to also try editing. We think it is a very important and interesting idea that will make Wikipedia a better place to work. It has been very successful so far, and the concept has spread to the Hindi Wikipedia where it has been well received.

We wanted to know if your Wikipedia was interested in setting up its own version of TAFI. Please contact us on our talk page or here if you are interested.--Coin945 (talk) 17:48, 2 September 2014 (UTC)

Sundanese?[édit sumber]

Why will people ever need to view Wikipedia in Sundanese? Antiv31 (sawala) 30 Maret 2015 09.20 (UTC)

Not all people could speak English. We need to provide Sundanese people with knowledge in Sundanese language. For other language-speaking people, it's also nice to try to learn Sundanese which is spoken by many people --Tedi (sawala) 1 April 2015 02.08 (UTC)
OK. Sélámát dátáng people! It's just Indonesian with accents isn't it? 110.148.112.245 9 April 2015 01.51 (UTC)
Yes, it is. Or not :) More than just accent, Sundanese is one of cultural and ethnic language in Indonesia instead of Indonesian as main language. We have also Javanese, Bugis, Papua, Malay languages, etc. which have its own differences one another --Tedi (sawala) 10 April 2015 01.19 (UTC)
OK. Cán I stóp thé áccénts nów? 110.148.112.245 10 April 2015 04.13 (UTC)
Sundanese isn't accents, but it's language!--Yusup_Ramdani  10 April 2015 04.22 (UTC)

Robah Format[édit sumber]

Sampurasun Sadayana!, Ieu format tepas dirobih sakedik kanggo ngaluyukeun sareng aktifitas komunitas. Kang Kumi tos ngawidian kanggo parobahan ieu, ngalangkungan obrolan format tepas.Mugi kaangé. --ilhamkang (sawala) 2 Juli 2015 04.11 (UTC)

Sip kang, kanggé gambar si cépotna kumaha tah pami nganggo format png transparan, margi katingalna ngangkang dina lebah wates prémna--Yusup_Ramdani  2 Juli 2015 05.06 (UTC)

Hari ini dalam sejarah di idwiki[édit sumber]

Di idwiki aya kolom Hari ini dalam sejarah, naha atuh di kaca Tepas suwiki mah teu aya gening? @Ilham.nurwansah, @kumincir --Yusup_Ramdani  21 Juli 2015 15.35 (UTC)

Kapungkur teu dilebetkeun, kusabab henteu kacepeng pikeun apdetna. Pami ayeuna tos euyeub kontributorna mah, sumangga diselapkeun. Sae pisan. --kumincir (sawala) 22 Juli 2015 03.13 (UTC)
Muhun kang, insya Allah kagarap panginten ayeuna mah. Pami diselapkeunna dimana tah kinten-kinten? di panglawungan kitu? atanapi di Keur lumangsung @kumincir --Yusup_Ramdani  22 Juli 2015 04.26 (UTC)
Lamun kolom poé ieu dina sajarah diayakeun, sigana merenah lamun ngeusian lapak Warta Anyar, saheulaanan mah. Lantaran lamun ditingali tina mangpaatna, langkung saé dieusian wawaran sajarah dina poé ieu. Ngan nya kitu téa, kedah aya nu ngurusna. --ilhamkang (sawala) 22 Juli 2015 14.25 (UTC)
Muhun, urang ngeureuyeuh we kang, pados rada haneuteun kitu. Teras kumaha pami judulna teh Kiwari dina bihari? @ilham.nurwansah--Yusup_Ramdani  22 Juli 2015 14.34 (UTC)
asa bingung ari kiwari dina bihari mah, sabab ari kiwari-bihari mah lega teuing wengkuanna, bisa jam, menit, bulan, minggu, taun jst.. Kumaha lamun nuturkeun basa Inggris today's history, sajarah poé ieu, atanapi poé ieu dina sajarah waé siga dina idwiki. --ilhamkang (sawala) 22 Juli 2015 14.39 (UTC)
muhun sih kitu tea mah, asa teu spesipik kitu tah. Kantun dikotret atuh kang @ilham.nurwansah--Yusup_Ramdani  22 Juli 2015 14.41 (UTC)

Aksara Sunda[édit sumber]

Should we implement the Sundanese alphabet the same way the Inuktitut wikipedia (with a drop-down option at the top under "(default)" has? There is an online transliterator for Sundanese that works very well. @Mssetiadi, @Ilham.nurwansah, @Kumincir, @Uchup19 DerekWinters (sawala) 4 Agustus 2016 19.54 (UTC)

@Ilham.nurwansah, @DiN, any suggestion? --kumincir (sawala) 16 Agustus 2016 02.35 (UTC)
Hi, @DerekWinters. Since it is switchable for Latin-Aksara Sunda, this is good idea! But I found there still some issues on font rendering.
  1. The official Sundanese Unicode font has problems on dealing with "paneleng" on Mozilla Firefox: read the review.
  2. Another bugs found in Noto Sans Sundanese font: read the review.
If the Aksara Sunda could be implemented well on suwiki, I think the default option should be Latin. -ilhamkang (sawala) 30 Agustus 2016 05.50 (UTC)
@Ilham.nurwansah I think the Sundanese Unicode font should be used anyways. I know it may be problematic for Firefox users, but recent statistics show that Google Chrome is the new most popular browser in Indonesia, and is continuing to grow in users. So maybe it won't be too bad. Do you (or anyone else) know how to implement the script? DerekWinters (sawala) 30 Agustus 2016 14.27 (UTC)
@Ilham.nurwansah There is someone who might be able to help us. DerekWinters (sawala) 30 Agustus 2016 14.58 (UTC)

Warta Kiwari[édit sumber]

Warta kiwari na gening anu geus lila? Taya nu ngaganti kitu? Sampurasun --RusdianaDablang (sawala) 25 Januari 2017 07.52 (UTC)

Rampés! Numawi ti'iseun kirang jalmi ieu téh. Mangga atuh dihaturan. --kumincir (sawala) 25 Januari 2017 11.34 (UTC)
Badé dieusian wartana ku abdi, tiasa?--Yusup_Ramdani  25 Januari 2017 12.15 (UTC)
Saé, Ang. Cobi digarap deui ah.--ilhamkang (sawala) 25 Januari 2017 15.23 (UTC)
Sumuhun, warta kiwari di ieu wiki tiasa diédit ku abdi teu? Sabab pan abdi mah lain sysop? --RusdianaDablang (sawala) 5 Pébruari 2017 10.04 (UTC)

Daripada aya warta kiwari nu heubeul dina Tepas, alusna mah slotna dihapus wae, sangkan gantina ku "paribasa poe ieu" atawa "koreksi kalimat poe ieu" (kos tepas dina ar.wiki) -- RusdianaDablang (sawala) 28 Pébruari 2017 07.00 (UTC)