Oryza

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Oryza
Gealypic5.JPG
Oryza sativa
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Subkingdom:
Divisi:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Oryza

Spésiés

Tingali téks

Oryza mangrupikeun genus pepelakan tina kulawarga jukut. Ieu ngawengku béas pepelakan pangan utama (spésiés Oryza sativa jeung Oryza glaberrima). Anggota genus tumuwuh jangkung, jukut lahan baseuh, tumuwuh nepi ka 1-2 m jangkung; Genus kalebet spésiés taunan sareng taunan.

Jenis[édit | édit sumber]