Pérsija Jakarta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Pérsija Jakarta
Logo Persija.png
Ngaran lengkep Persatuan Sepak Bola Indonesia Jakarta
Lalandihan Macan Kemayoran
Ngadeg Citakan:Start date and years ago
as Voetbalbond Indonesische Jacatra
Lapangan Gelora Bung Karno Stadium
Lapangan Kapasitas 88,083
Nu boga PT. Persija Jaya
Pupuhu Ferry Paulus
Palatih Rahmad Darmawan
Liga Indonesia Super League
2014 5th in First Round
Loka raramat Club home page
Kelir tim Kelir tim Kelir tim
Kelir tim
Kelir tim
Kelir kandang
Kelir tim Kelir tim Kelir tim
Kelir tim
Kelir tim
Kelir tandang
Kelir tim Kelir tim Kelir tim
Kelir tim
Kelir tim
Kelir katilu

Pérsija (singgetan ti Persatuan Sepak Bola Indonésia Jakarta) nyaéta hiji klub maén bal Indonésia anu di daérah Jakarta. Pérsija ayeuna maén di di Liga Super Indonésia.[1] Pérsija didirikeunn 28 Nopémber 1928, cikal bakal ngaranna Voetbalbond Indonesi Jakarta (VIJ). VIJ mangrupa salah sahiji kalompok anu milu ngadegkeun Persatuan maén bal Sakumna Indonésia (PSSI) kalayan wawakil VIJ, Mr. Soekardi dina pembentukan PSSI di Societeit Hadiprojo Yogyakarta, Saptu 19 April 1930. Kalompok ieu meunangkeun perhatian anu gedé ti Gubernur Jakarta, Sutiyoso, anu mangrupa Pembina Persija. Jumplukan nu ngarojongna ngaranna The Jakmania. Ayeuna Persija dipingpin ku Ferry Paulus minangka Pupuhu Pérsija Jakarta.

Sajarah[édit | édit sumber]

Dina jaman Hindia Walanda, Pérsija ngaran mimitina nyaéta VIJ (Voetbalbond Indonesische Jacatra).[2] Pasca-republik Indonésia balik ka wangun nagara kasatuan, VIJ baganti ngaran jadi Pérsija (Persatuan maén bal Indonésia Jakarta).[2] Dina waktu éta, NIVU (Nederlandsch Indisch Voetbal Unie) minangka organisasi tandingan PSSI masih aya.[2] Di sisi séjén, VBO (Voetbalbond Batavia en Omstreken) minangka bond (perserikatan) tandingan Pérsija ogé masih aya.[2]

sairing kalayan berdaulatna nagara Indonésia, NIVU daék henteu daék kudu bubar.[2] Meureun ieu ogé alatan sacara sosial pulitik geus henteu kondusif (ngarojong).[2] Kaayaan éta ahirna ngarémbét ka anggotana, di antarana nyaéta VBO.[2] Dina pertengahan taun 1951, VBO ngayakeun pasamoan pikeun ngabubarkeun diri (likuidasi) sarta nganjurkeun manéhna pikeun ngagabung jeung Pérsija.[2] Dina perkembanganna, VBO ngagabung ka Persija.[2] Dina turnamén segitiga Bersahabat, gabungan pamaén bangsa Indonésia anu kagabung dina Persija "anyar" éta pahareup-hareup jeung Walanda sarta Tionghoa.[2] Ieu pisan hasilna: Persija (Indonésia) vs Walanda 3-3 (29 Juni 1951), Walanda vs Tionghoa 4-3 (30 Juni 1951), sarta Persija (Indonésia) vs Tionghoa 3-2 (1 Juli 1951).[2] Kabéh pertandingan lumangsung di lapang BVC Merdika Kidul, Jakarta.[2]

Préstasi[édit | édit sumber]

Perserikatan[édit | édit sumber]

  • Taun 1931, Jawara Perserikatan, minangka VIJ Jakarta (1)
  • Taun 1933, Jawara Perserikatan, minangka VIJ Jakarta (2)
  • Taun 1934, Jawara Perserikatan, minangka VIJ Jakarta (3)
  • Taun 1938, Jawara Perserikatan, minangka VIJ Jakarta (4)
  • Taun 1954, Jawara Perserikatan (5)
  • Taun 1964, Jawara Perserikatan (6)
  • Taun 1973, Jawara Perserikatan (7)
  • Taun 1975, Jawara Perserikatan babarengan Kalayan PSMS Medan (8)
  • Taun 1979, Jawara Perserikatan (9)
  • Taun 1990, Peringkat Ka-10 Perserikatan

Liga Indonésia[édit | édit sumber]

  • Taun 1994, Peringkat Ke-18 Divisi Utama Wewengkon Kulon
  • Taun 1995, Peringkat Ke-13 Divisi Utama Wewengkon Kulon
  • Taun 1996, Peringkat 11 Wewengkon Kulon
  • Taun 1998, Semifinalis
  • Taun 1999, Semifinalis
  • Taun 2001, Jawara Liga Indonésia
  • Taun 2002, 8 Badag Liga Bank Mandiri
  • Taun 2003, Peringkat 8 Liga Bank Mandiri
  • Taun 2004, Peringkat 3 Liga Bank Mandiri
  • Taun 2005, Runner-up Liga Indonésia
  • Taun 2006, Liga Indonésia 8 besar

Liga Super Indonésia[édit | édit sumber]

Piala Indonésia[édit | édit sumber]

  • Taun 2005, Runner-up Copa Indonésia
  • Taun 2006, Copa Indonésia Jawara 3
  • Taun 2007, Copa Indonésia Jawara 3

Internasional[édit | édit sumber]

Persija Jakarta & Prestasi[édit | édit sumber]

Liga Nasional[édit | édit sumber]

Piala Nasional[édit | édit sumber]

  • Piala Indonésia
  • Jawara (0):
  • Runners-Up (1): 2005

Turnamen Nasional[édit | édit sumber]

  • Bang Yos Gold Cup
  • Jawara (1): 2003
  • Bang Ali Cup
  • Jawara (1): 1977
  • Troféo Persija
  • Jawara (2): 2011, 2012
  • Siliwangi Cup
  • Jawara (2): 1976, 1978
  • Jusuf Cup
  • Jawara (1): 1977
  • Surya Cup
  • Jawara (1): 1978
  • Marah Halim Cup
  • Jawara (1): 1977

Internasional[édit | édit sumber]

  • Quoch Khanh Saigon/Ho Chi Minh City Cup
  • Jawara (1): 1973
  • Brunei Invitation Cup
  • Jawara (2): 2000, 2001

Persija U-18[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. (id)[1](diakses tanggal 22 november 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l (id)[2](diakses tanggal 26 november 2011)