Perang Hattin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Perang Hittin
Bagian ti Perang Salib
Gustave Doré- Battle of Hattin.jpg
Ilustrasi Perang
Tanggal 4 Juli 1187
Lokasi Hittin, deukeut Tiberias
Hasil Ayyubi Meunang Mutlak
Nu perang
Armoiries de Jérusalem.svg Kerajaan Yerusalem
Cross of the Knights Templar.svg Ksatria Templar
Cross of the Knights Hospitaller.svg Ksatria Hospitaller
Lazarus cross.svg Ordo Santa Lazarus
Armoiries Bohémond VI d'Antioche.svg Kepangeranan Antiokhia
Flag of Ayyubid Dynasty.svg Ayyubi
Komandan
Armoiries de Jérusalem.svg Guy de Lusignan #
Armoiries de Jérusalem.svg Raymond III dari Tripoli
Armoiries de Jérusalem.svg Balian ti Ibelin
Cross of the Knights Templar.svg Gerard de Rideford #
Armoiries Bohémond VI d'Antioche.svg Raynald de Chattilon #
Flag of Ayyubid Dynasty.svg Salahuddin
Kakiatan
20,000 men 30,000 pasukan
Korban
17,000 pasukan Saeutik

Perang Hattin (4 Juli 1187 M;Ramadhan 537 H) nyaéta perang anu dilaksanakeun di daérah Hittin (deukeut Tiberias) antara pasukan salib jeung pasukan muslim.[rujukan?] Pasukan salib dipingpin ku Guy de Lusignan, sedengken pasukan Muslim dipingpin ku Salahuddin Al-Ayyubi[1]. Pasukan Muslim meunang telak dina ieu perang.[rujukan?] Guy de Lusignan dijadikeun tawanan perang, sedengkeun Raynald de Chattilon diéksékusi ku Salahuddin[1].[rujukan?] Perang ieu jadi moméntum pikeun ngarebut Yerusalem ti pihak pasukan salib.[2]

Kasang Tukang[édit | édit sumber]

Raynald de Chattilon kasohor minangka raja anu telenges ka rahayatna, leuwih-leuwih ka kaum muslimin mah.[rujukan?] Ieu hal kabuktian ku sumpahna anu nétélakeun yén manéhna bakal ngaluarkeun Nabi Muhammad ti makamna, tuluy rék ngancurkeun Ka'bah jeung hajar aswad[3]. Ku kituna, Salahuddin sumpah yén manéhna bakal néwak tuluy ngaéksékusi Raynald ku sorangan.[rujukan?] Teu lila ti harita, Salahuddin nyerang Bénténg Kerak anu dijaga ku Reynald.[rujukan?] Tapi ieu perang teu kalaksana ku sabab ngajukeun gencatan senjata.[3]

Dina taun 1187 M, Karavan muslim anu mawa barang-barang saperti emas jeung perak berangkat ti Kairo ka Damaskus.[rujukan?] Lantaran aya gencatan senjata, karavan muslim ngarasa aman.[rujukan?] Nalika rombongan nepi di bénténg Kerak, pasukan salib anu dipingpin Raynald nyerang rombongan karavan.[3] Sakabéh pasukan dipaéhan, harta anu dibawa ogé dirampas, sarta loba anu dijadikeun tawanan, kaasup adi awéwéna Salahuddin.[rujukan?] Ieu hal nyababkeun Salahuddin ambek, tuluy ngirimkeun surat ka pihak Guy, salaku raja Yerusalem supaya sakabéh harta jeung tawanan dipulangkeun deui kalawan salamet.[rujukan?] Tapi ieu surat diréspon goréng ku pihak Raynald.[rujukan?] Ku kituna Sultan Salahuddin milih perang jeung Karajaan Yerusalem.[3]

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b Britannica. Perang Hattin (diaksés tanggal 11 Juli 2015)
  2. Republika Online-Pasukan Slahuddin Mengepung Yerusalem (diaksés tanggal 11 Juli 2015)
  3. a b c d Mochammad Novaldy.Perang Hattin 1182 (artikel) (diaksés tanggal 11 Juli 2015)


Allah-green.svg