Phil Selway

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Phil Selway 9 Méi 2006

Philip James Selway nyaéta drummer ti grup musik Radiohead anu gumelar tanggal 23 Méi 1967 di Abingdon, Oxfordshire, Inggris[1][2]. Kamampuhna dina maénkeun drum méré warna anu béda dina musik Radiohéad[1]. Phil sataun leuwih ngora batan personil séjénna jeung réa jalma mikir yén Phil mah teu ramah ku sabab mastakana anu botak[1]. Phil kungsi kuliah di Politéhnik Liverpool, anjeunna nyokot program studi basa Inggris jeung sajarah[1]. Pamajikan Phil ngaranna Kate, tina ieu hubungan, Phil boga tilu anak: Léo, Jamie, jeung Patrick (album Radiohéad anu Kid A, Amnesiac, jeung Hail to the Thief didédikasikeun keur anak-anakna Phil)[1]. Phil jadi personil Radiohéad nalika drum éléktrik Radiohéad rusak[1].

Teu saperti Thom Yorke jeung Jonny Greenwood, Phil teu boga proyék di Luar[1]. Tapi ahir-ahir ieu Phil sering kolaborasi jeung artis-artis séjénna[1]. Phil geus boga rélasi jeung The Samaritans salaku personil, Phil ogé manggung jeung grup musik Dive (maret 2005) terus Phil ogé kungsi muncul dina pilem Harry Potterand the goblet of fire bareng jeung Jonny Greenwood katut Jarvis Cocker minangka anggota grup musik The Weird SIster dina éta pilem. Salian ti éta, Phil ogé boga album solo anu dujudulan Familial[3]. Ieu album dirilis taun 2010 ku label rekaman Bella Union[3].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h (en)Biografi Phil Selway (diaksés tanggal 18 Nopémber 2011)
  2. (en)trivia - Phil Selway (diaksés tanggal 18 Nopémber 2011)
  3. a b (en)Album soslo (diaksés tanggal 20 Nopémber 2011)


Nulis.jpg