Thom Yorke

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Thomas Edward Yorke atawa anu kasohor Thom Yorke nyaéta vokalis ti grup musik rock alternatip Radiohead anu lahir tanggal 7 Oktober 1968 di Wellingborough, Northamptonshire, Inggris[1][2][3]. Thom Yorke anu biasa dilandi Dr. Tchock ieu mahér maénkeun gitar éléktrik jeung akustik, bass jeung drum[1][3]. Thom boga hiji adi ngaranna Andy[1]. Panon kéncana bisa disebut teu normal, sabab nalika lahir panon kéncana Yorke nutup[2]. Yorke kungsi dioperasi panon nepi ka 5 kali, malah nu terahir mah hampir nyababkeun Yorke teu bisa ningali deui, tapi sabada nutup panonna maké panutup panon, ahirna Yorke bisa ningali deui najan teu pati jelas[1][2].

Yorke meunangkeun gitar pertamana nalika umur 7 taun[1]. Nalika umur 10 taun, Thom jadi personil grup musik di sakola Abingdon[1]. Di ieu sakola, Thom papanggih jeung personil grup musikna engké, Ed O'Brien, Phil Selway, Colin Greenwood jeung Jonny Greenwood[1][2]. Ieu grup musik dingaranan On a Friday sabab Thom Yorke saparakanca sok latihan dina poé juma'ah[2]. Sabada nyieun kontrak, On a Friday diganti jadi Radiohéad[2].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g (en)Biografi Thomas Edward Yorke (diaksés tanggal 17 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f (en)Thom Yorke - Radiohead - Starpulse.com (diaksés tanggal 17 Nopémber 2011)
  3. a b (en)Trivia - Thom Yorke (diaksés tanggal 17 Nopémber 2011)


Nulis.jpg