Jonny Greenwood

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Jonny Greenwood, 11 Méi 2008

Jonathan Richard Guy Greenwood anu kasohor Jonny Greenwood nyaéta gitaris grup musik Radiohead anu lahir tanggal 5 Nopémber 1971 di Oxford, Inggris[1][2]. Jonny Greenwood nyaéta adi tegesna Colin Greenwood[3]. Salian ti jadi gitaris, Jonny ogé mahér maénkeun Organ, Synthesizer, Piano, Recorder, jeung éfék-éfék sora séjénna nalika manggung jeung Radiohéad[1]. Jonny Greenwood kuliah di Universitas Oxford Brooks, Inggris, manéhna nyokot program studi psikologi jeung musik, tapi kuliahna teu réngsé sabab kaburu nyieun kontrak jeung EMI[2].

Jonny Greenwood maénkeun Synthesizer di Amsterdam, 9 Méi 2006

Jonny geus teu bireuk deui ka musik, komo musik klasik mah[2]. Pertama, Jonny diajar biola terus manéhna diajar waditra séjénna saperti piano, organ, banjo, glockenspiel, harmonika, jeung ondes martenot[2]. Barengan jeung lanceukna, Colin, Jonny asup ka sakola Abingdon di deukeut Oxford; harita, Colin papanggih jeung Thom Yorke anu teu lila nyieun proyék grup musik TNT[3]. Teu lila, Ed O'Brien jeung Phil Selway asup salaku personil, terus ieu grup diganti ngaranna jadi On a Friday[3]. Jonny Greenwood ménta sangkan manéhna bisa asup ka grup, ku Thom Yorke saparakanca, Jonny dititah maénkeun harmonika nalika On a Friday manggung di Jericho Tavern taun 1987[3].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b (en)Jonny Greenwood - Trivia - imdb.com (diaksés tanggal 17 Nopémber 2011)
  2. a b c d (en)Biografi Jonny Greenwood - fabermusic.com (diaksés tanggal 17 Nopémber 2011)
  3. a b c d (en)Profil Jonny Greenwood-starpulse.com (diaksés tanggal 17 Nopémber 2011)


Nulis.jpg