Propinsi Ar-Riyadh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Propinsi Ar-Riyad)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pikeun kagunaan séjén tina Riyadh, tempo Riyadh (disambiguasi).

Koordinat: 23°0′N 45°30′E / 23.000°N 45.500°E / 23.000; 45.500

Riyadh

الرياض
Lokasi Propinsi Ar-Riyadh di Arab Saudi
Lokasi Propinsi Ar-Riyadh di Arab Saudi
Ibu kotaRiyadh
ManatiqCitakan:Comma separated entries
Pamaréntahan
 • GubernurPangéran Sattam bin Abdul Aziz As-Saud
 • Députi GubernurPangéran Muhammad bin Saad As-Saud
Lega
 • Total412.000 km2 (159,000 sq mi)
Pangeusi
 (2004)
 • Total5.455.363
ISO 3166-2
01

Propinsi Ar-Riyadh (Basa Arab: منطقة الرياضManţiqat ar Riyāḍ dilapalkeun [ʔɑrːijɑːdˤ]) nyaéta hiji propinsi di Arab Saudi. Legana kira-kira 412.000 km².

Salian ti Kotamadya Riyadh, propinsi ieu dibagi kana 19 kagubernuran (muhafazat) jeung 1 sub-kagubernuran (markaz):

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]