Randu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kapuk
Tanaman Kapuk di Honolulu, Hawaii
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Plant
Division: Magnoliophyta
Class: Magnoliopsida
Order: Malvales
Family: Malvaceae (Bombacaceae)
Genus: Ceiba
Species: C. pentandra
Ngaran binomial
Ceiba pentandra
(L.) Gaertn.
Kantong kapuk mintonkeun serat kapuk
Kembang kapuk di Kalkuta, Bengala Kulon, India.

Randu atawa kapuk (Ceiba pentandra) nyaéta tuwuhan tropis anu kagolongkeun kana ordo Malvales sarta famili Malvaceae (saméméhna digolongkeun kana famili séjén nyaéta Bombacaceae), asalna ti bagian kalér Amérika Kidul, Amérika Tengah sarta Karibia, sarta (pikeun varitas C. pentandra var. guineensis) asalna ti palebah kulon Afrika. Kecap "kapuk" ogé dipaké pikeun nyebutkeun serat anu dihasilkeun tina sikina. Tangkal ieu ogé dipikawanoh minangka Ceiba, ngaran genusnya, anu mangrupakeun lambang suci dina mitologi bangsa Maya.

Tangkal ieu tumuwuh nepi ka saluhur 60-70 m sarta bisa ngabogaan tangkal anu cukup badag nepi ka ngahontal garis panjang 3 m.

Tangkal ieu réa dipelak di Asia, utamana di pulo Jawa, Indonésia, di Malaysia, Filipina sarta Amérika Kidul. Di Bogor aya jalan anu di sapanjang sisina diiuhan ku tangkal kapuk. Dina waktu buahna beukah, kaayaan di jalan nyarupaan hujan salju alatan serat kapuk anu bodas ngarapung.






Galeri[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


tah:Pochotl