Ratu Jeongseong ti Joseon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Ratu Jeongseong)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ratu Jeongseong
Ratu Joseon

Ratu Joseon
Memerintah 1724-1757
Dipayunan ku Ratu Seonui (pamajikan Raja Gyeongjong)
Diteraskeun ku Ratu Jeongsun
Pasangan Raja Yeongjo
Wangsa Seo Dalseong
Rama Seo Jong-jé
Ibu Nyonya Lee
Gumelar 7 Désémber 1692
Dalseong, Koréa
Maot 15 Pébruari 1757
Istana Changdeok

Ratu Jéongséong ti wangsa Séo Dalséong (정성왕후 서씨) (gumelar 7 Désémber 1692 – tilar dunya 15 Pébruari 1757 dina umur 64 taun) nyaéta pamajikan kahiji sarta ratuna Raja Yeongjo ti Joseon, raja ka-21 Dinasti Joseon.[1] Manéhna berasal ti Wangsa Dalséong Séo.[1] Ratu Jéongséong mangrupa anak ti Séo Jong-jé (서종제) jeung Nyonya Lee.[1] Dina bulan Nopémber 1703, yuswa 10 taun, manéhna kawin jeung Pangéran Yeoning anu yuswana 8 taun.[1] Salaku pamajikan ti pangéran, Nyonya Séo dibéré gelar Putri (군부인 gunbuin).[1]

Taun 1724, lanceuk Pangéran Yéoning, Raja Gyeongjong pupus.[1] Pangeran Yéoning naék tahta tanggal 30 Agustus minangka Raja Yeongjo[1] Nyonya Séo, salaku pamajikan Pangéran Yéoning, jadi ratuna.[1]

Ratu Jéongséong pupus di Istana Changdeok tanggal 15 Pébruari 1757.[1] Anak téréna, Putra Mahkota Sado ngaderita panyakit méntal lantaran Ratu pupus.[2] Ratu Jéongséong teu boga anak.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j Sejarah tokoh Korea (en) diakses tanggal 14 Maret 2016
  2. Kisah Putra Mahkota Sado (nl) diakses tanggal 14 Maret 2016
Ratu Jeongseong ti Joseon
Gelar: Ratu Joseon
Pangawasa saméméhna:
Ratu Seonui
Pangawasa saenggeusna:
Ratu Jeongsun


Nulis.jpg