Salumbat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Salumbat dipaké mesék tapas kalapa

Salumbat nyaéta pakakas paranti mesék kalapa, diwangun tina beusi [1] atawa tina ruyung kawung [2] wangunna méncos, seukeut tur panjang sangkan gampang ditancebkeun kana tapas kalapa mangsana mesék atawa ngalaan tapasna[3].

Pedaran[édit | édit sumber]

Kalapa anu dipesék maké salumbat kalapa anu kolot naha baseuh atawa geus garing, maksudna dipeséék tapasna sangkan babari narok batokna pikeun ngaluarkeun kalapana ogé dipesék cangkangna sangkan henteu rungkang mangsana dibawa kapasar pikeun dijual. Anu teu biasa maké salumbat mah mesék kalapa sahulu ogé ugal ugil lantaran hésé jeung paur katojos, ari anu geus tapismah sakusiwel ogé tapas kalapa geus coplok tina batokna [4]. Salumbat aya nu ditancebkeun kana taneuh aya ogé anu maké talapok tina beusi jadi bisa dipindah pindah nuturkeun tempat di mana ayana kalapa anu baris dipesék[4].

Dicutat tina[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

  1. Rupa-rupa pakakas paranti mesék kalapa
  2. Tukang mesék kalapa
  3. Mesék kalapa jualeun
Nulis.jpg