Samsu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Samsu nyaéta sandiasma tina dua ngaran Sambas jeung Susangka.[rujukan?] Bet kabeneran duanana lahir sapoè reujeung, tanggal 23 Séptémber 1917, katurug-turug deuih pada-pada terah Kuningan.[rujukan?] Lian ti èta, dina urusan pangresep ogè aya sasaruanana, nyaéta maca jeung nulis.[rujukan?] Anu bèda téh nyaéta dina milih pacabakan; sambas jadi tentara, ari Susangka mah jadi guru.[rujukan?]

Tepungna Sambas jeung Susangka tèh dina taun 1938.[rujukan?] Nya terus baé babqrengan ngarang Laleur Bodas; diterbitkeun ku Balè Pustaka, taun 1940.[rujukan?] Munggarana Sambas sok nulis naskah drama.[rujukan?] Dina jaman Jepang, Sambas kungsi jadi pamaen filem Nippon Eigha Sha.[rujukan?] Ti keur jaman Perang Kamerdekaan kènèh ancrubna Sambas di katentaraan tèh.[rujukan?] di antarana kungsi dines di Rèsimèn Infanteri IX Sunan Gunungjati jeung RTP 01 Siliwangi di Tapanuli Utara. [rujukan?]Lian ti nulis dina basa Sunda, karya na dina basa Indonésiana ogè aya deuih, utamana anu winangun naskah drama.[rujukan?] Susangka mimiti nulis ti taun 1932; Karanganana anu munggaran dimuat dina Pustakamangsa Parahiangan satamat na sakola guru di Garut taun 1935, Susangka ngajar di Kebayoran, Jakarta.[rujukan?] Sanggeus boga ijazah SGA (1955), terus jadi guru di SMP, sarta kungsi nyusun buku pangajaran sakola, di antarana Ilmu Hayat jeung Sari Ilmu Berhitung.[rujukan?]


Nulis.jpg