Saudah binti Zam'ah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bagian tina serial Islam
Muhammadwives.png
Ummahatul Mu'minin
Garwa-garwa Nabi Muhammad

Siti Khodijah binti Khuwailid

Saudah binti Zam'ah

Aisyah binti Abu Bakar

Hafshoh binti Umar

Zaénab binti Khuzaémah

Hindun binti Abi Umayyah

Zaénab binti Jahsy

Juwaériyah binti al-Harits

Romlah binti Abu Sufyan

Shofiyah binti Huyay

Maémunah binti al-Harits

Maria binti Syama’un

Kotak ieu: temposawalaédit
تخطيط اسم سودة بنت زمعة.png

Saodah atanapi Saudah binti Zam'ah bin Qais bin Abdu Wad (Basa Arab: سودة بنت زمعة بن قيس بن عبد ود‎) nyaéta garwa  Nabi Muhammad SAW.[1]

Nasabna patimu jeung Rasulullah di Lu'ay bin Ghalib. anjeunna kawentar gaduh uteuk éncér jeung wawasan lega. Mimiti lakirabi jeung anak mamangna, nyaéta Syukran bin Amr r.a. Nalika Rasulullah s.a.w. nyebarkeun Islam terang-terangan, salakina, Syukran kaasup nu mimiti lebet Islam babarengan jeung kelompok ti Bani Qais bin Abdu Wad.

Janten Ummul Mukminin[édit | édit sumber]

Sabada Siti Khodijah ra wafat, Sohabiah Khaolah binti Hakim, istri Sohabat Utsman bin Mazh'un, datang ka Nabi saw, ngajukeun supaya Nabi saw nikah sareng Siti Saodah binti Zam'ah ra. Nikah dina sasih Romadon tahun ka-10 saparantos Nabi saw diutus. Kakara saparantos nikah sareng Siti Saodah, nembé nikah jeung Siti Aisyah Ummul Mukminin ra.

Perawi Hadits[édit | édit sumber]

Siti Saodah ngariwayatkeun 5 hadits, 1 dina Sohéh Bukhori, nu ngariwayatkeun Sahabat Ibnu 'Abbas. Nu sanesna dina Sunan Abu Dawud, An-Nasai, Ad-Darimi jeung Musnad Ahmad [2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Vacca, V. "Sawda Bint Zamʿa" Encyclopaedia of Islam, First Edition (1913-1936).
  2. http://library.islamweb.net/newlibrary/display_book.php?ID=173&bk_no=60&flag=1/ diakses 13 Februari 2019

Pranala luar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg