Savate

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Citakan:Referensi Citakan:Infobox martial art

Savate (Cara Pangucapan: Savat), atawa Boxe Franchaise, nyaéta élmu béla diri anu asalna ti Prancis. Heunteu kawas Muay Thai atawa Silat anu ngagunakeun tuur jeung siku, Savate ukur ngagunakeun leungeun jeung suku. Kecap "Savate" dina basa Prancis hartina téh "Sapatu Kolot". Savate manawa hiji-hijina élmu bela diri anu ngidinan murid-muridna ngagunakeun sapatu salila ngagelut atawa paséa. Murid anu lalaki disebat savateur jeung murid anu awewe disebat savateuse.

Sajarah[édit | édit sumber]

Savate modérn asalna téh tina panggabungan sawatara Pacengkadan Jalanan Prancis dina awal abad ka-19. Dua urang anu basejarah dina Savate nyaéta Michael Casseux jeung Charles Lecour. Casseux nyieun persi anu diregulasi tina chausson jeung savate (nyaram atawa ngalarang cokelan panon, teunggaran hulu, jeung bantingan). Sakapeungna, Savate ogé ngajarkeun élmu béla diri anu ngagunakeun iteuk anu disabut le canne atawa la baton dina basa Prancis.

Aturan jeung Patokan dina Savate[édit | édit sumber]

Ayeuna, Savate geus dipikawanoh di sakumna panjuru dunya ieu, ti Austalia nepi ka Amérika Sarikat jeung ti Finlandia nepi ka Britania Raya. Savate modérn misahkeun kompetisi kana tilu level, nyaéta: assault, pre-Combat, jeung combat.

Teu siga kalobaan élmu béla diri anu ngagunakeun sabuk pikeun jadi pertanda level dina béla diri éta, savate ngagunakeun sarung leungeun pikeun jadi tanda level dina élmu béla dirina. Ngeunaan pikeun jadi pertanda dina Savate nyaéta salaku di handap: Sarung Panangan Biru, Satung Panangan Hejo, Sarung Panangan Beureum, Sarung Panangan Bodas, Sarung Panangan Koneng jeung Sarung Panangan Perak tingkat I, II, III.

Tingali Oge[édit | édit sumber]

Tutumbu Kaluar[édit | édit sumber]