Simeut

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Caelifera
Patanga japonica.jpg
Simeut
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Fila: Arthropoda
Kelas: insékta
Ordo: Orthoptera
Subordo: Caelifera
Kulawarga

Superfamili: Proscopioidea

Superfamili: Eumastacoidea

Superfamili: Xyronotoidea

Superfamili: Pampagoidea

Superfamili: Pyrgomorphoidea

Superfamili: Trigonopteryguidea

Superfamili: Acridoidea

Superfamili: Tetrigoidea

Superfamili: Tridactyloidea

Superfamili: Cylindrichaetoidea

Can kanyahoan: Charilaidae
Dericorythidae
Euschmidtiidae
Lathiceridae
Lentulidae
Lithidiidae
Ommexechidae
Pneumoridae
Pyrgacrididae
Tridactylidae
Tristiridae

Simeut' mangrupakeun subordo insékta hérbivora dina ordo Orthoptera, nu ilmiahna disebut Caelifera.

Ciri[édit | édit sumber]

Simeut boga anténeu nu leuwih pondok batan awakna, jeung ovipositor-na pondok. Spésiés nu sok disada, biasana ngaluarkeun sora tina gésékan fémur tukang jeung jangjang (tutup jangjang) atawa beuteungna. Tympana, mun ayaan, perenahna di bagian awal buku abdominal.

Kulawarga[édit | édit sumber]

Subordo ieu ngawengku lima kulawarga utama:

Nu "pangpentingna" nyaéta Acrididae, nu ngawengku kira 10.000 spésiés. Kulawarga ieu dicirikeun ku suku jeung jangjang nalika geus sawawa, nu kelirna cékas jeung sampurna. As well as singing by rubbing their legs together, there may also be a visual display. Kulawarga Acrididae ngawengku Locust, nu bisa jadi hama tatanén nu bahya pisan.

Endog simeut diteundeun dina taneuh, dikubeng ku zat busa nu ngajaga dina mangsa inkubasi; biasana mah bisa nepi ka 400-500 endog.

Pedaran lianna[édit | édit sumber]

Simeut salaku katuangan[édit | édit sumber]

Di sababaraha wewengkon di sakuliah dunya, simeut sok didahar salaku sumber protéin. Malah, di sababaraga nagara, simeut téh jadi salahsahiji katuangan ilahar para soldadu.

Di pasawahan Koréa, simeut sok dipaké deungeun sangu nalika dahar beurang, sabab dianggap mangrupakeun katuangan séhat. Ngasakkeunana mah rupa-rupa: disangray atawa digoréng sanggeus dilaan jangjang jeung sukuna. Ogé dipaké pikeun natambaan sawan barudak, batuk, tétanus.

Simeut Humpback bikang, "Abisares viridipennis"

Nalika populasi hiji spésiés simeut anténeu pondok ti kulawarga Acrididae loba teuing, anggotana sok robah jadi locust. Gorombolan locust ieu kawentar bisa ngaruksak pepelakan.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Sumber rujukan[édit | édit sumber]

  • Grasshopper, Wikipédia édisi basa Inggris per 8 Januari 2006.
  • Firefly Encyclopedia of Insects and Spiders (2002). Christopher O'Toole (éd.). ISBN 1-55297-612-2


Nulis.jpg