Sintétik

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sintétik/sintetik/sin·te·tik/sintetis; asal kecap tina basa Yunani Kuna nyaéta σύνθεσις ("komposisi", "abstrak", "link") nyaéta zat meunang nyampurkeun dua atawa leuwih unsur (komponén) di mana hasil tina éta campuran mangrupa hiji zat anyar. Istilah ieu diwanohkeun ku Hermann Kolbe dina taun 1845 [1] sintesis kimia anu dijieun, utamana pikeun néplak/niru produk anu alami/dihasilkeun ku alam:[2][3]

Dumasar kana campuran kombinasi jeung dijieun-na[édit | édit sumber]

Dumasar Kombinasi-na[édit | édit sumber]

  • Sintétik- konsép
  • Sintétik-aperture
  • Basa sintétik, hiji tipe basa nu mindeng maké sababaraha lembar leutik kecap pikeun ngabentuk kecap anyar
  • Analytic-sintétik

Dumasar cara dijieun-na[édit | édit sumber]

  • Benang sintétik, lawon atawa bahan séjén dijieun tina zat lian ti alami (sato, tutuwuhan)
  • Kecerdasan sintétik,(kecerdasan hasil jieunan)
  • Sintétik atawa diwangun basa, saperti Esperanto
  • Gamelan sintétik, dihasilkeun ku Ki Hajar Dewantara, mesin anu dijieun pikeun ngaluarkeun sora gamelan
  • Chord sintétik dina téori musik
  • Jalma sintétik atawa kapribadian hukum, ciri mandiri hiji éntitas salian manusa dianggap ku hukum salaku mibanda status hiji jalma
  • Unsur sintétik, unsur kimia alami anu euweuh atawa langka di alam dunya ku alatan éta kudu dijieun/dilakukeun parcobaan
  • Data sintétik, naon waé data anu dipaké pikeun nunjukkeun hiji kaayaan yén éta data dipibanda ku jalan henteu langsung atawa ku cara-cara sakumaha nu ditétélakeun dina data .
  • sintétik; terminologi dipaké dina uji aplikasi software
  • Monitoring sintétik, (ogé katelah monitoring aktif) nyaéta monitoring website anu dipigawé maké emulation web browser atawa scripted rekaman transaksi web

Tempo Ogé[édit | édit sumber]

Tutumbu Kaluar[édit | édit sumber]

  1. Hartina sintétik
  2. Bahan Bakar Sintetis
  3. Serat Sintétik
  4. Rupa-rupa bahan jeung mangpaatna


Nulis.jpg



Dicutat Tina[édit | édit sumber]

  1. "Beiträge zur Kenntnis der gepaarten Verbindungen", Ann. Chem. & Pharm. 115 (1860) S. 145.
  2. Harti sintétik
  3. KBBI Ditempo 10 September 2015