Situ Wanayasa

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Situ Wanayasa taun 2010
Situ Wanayasa taun 1930-an

Situ Wanayasa perenahna di Kacamatan Wanayasa, Kabupatén Purwakarta, ±23 km kidul wétaneun kota Purwakarta.

Situ Wanayasa mangrupa situ alam nu legana ±7 ha nu aya dina 600 m DPL kalayan hawa nu nyecep ditambahan ku éndahna kasang tukang panorama Gunung Burangrang. Nu unik ti ieu situ nyaéta ayana pulo di tengah situ. Di éta pulo aya makam RA. Suriawinata, salah saurang inohong nu ngadegkeun Purwakarta, nu ogé mangrupa bupati Karawang ka-9. Pupus dina taun 1827.

Sababaraha obyék wisata nu aya di sabudeureun Situ Wanayasa nyaéta sumber cai panas Ciracas (±8 km ti Situ Wanayasa) jeung Curug Cipurut (± 3 km arah kiduleun Wanayasa).

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan