Soedjatmoko

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Dr.Soedjatmoko
Gumelar Soedjatmoko Mangoendiningrat
10 Januari 1922
Walanda Kota Sawahlunto, Sumatera Kulon, Hindia Walanda
Maot 21 Désémber 1989 (yuswa 67)
Indonésia Yogyakarta, Indonésia
Kawarganagaraan Indonésia Indonesia
Pagawéan Diplomat, akademisi
Gelar Anggota Konstituante
Période 1955–1959
Saméméhna Taya (dibentuk)
Sanggeusna Taya (dibubarkeun)
Partéy pulitik Partéy Sosialis Indonésia
Agama Islam
Pasangan Ratmini Gandasubrata
Murangkalih Kamala Chandrakirana
Isna Marifa
Galuh Wandita
Sepuh Saleh Mangoendiningrat (bapa)
Isnadikin (ibu)
Kulawargi Miriam Budiardjo (adi awéwé)
Nugroho Wisnumurti (adi lalaki)
Sutan Sjahrir (lanceuk beuteung)[1]

Soedjatmoko (ngaran lahir: Soedjatmoko Mangoendiningrat; gumelar di Sawahlunto, Sumatera Kulon, Hindia Walanda, 10 Januari 1922 – tilar dunya di Yogyakarta, Indonésia, 21 Désémber 1989 dina umur 67 taun), ogé dipikawanoh ku jujuluk Bung Koko, nyaéta saurang inteléktual, diplomat, sarta pulitikus Indonésia.[1] Soedjatmoko minangka salah sahiji wakil Indonésia di Perserikatan Bangsa-Bangsa taun 1966, tuluy jadi Duta Besar Indonésia pikeun Amérika Sarikat dina taun 1968, dina mangsa harita ogé Soedjatmoko meunang sawatara gelar doktor honoris.[2] Soedjatmoko pernah ogé jadi panaséhat pikeun Menteri Luar Negeri Adam Malik.[2] Sanggeus kajadian Malari dina bulan Januari 1974, Soedjatmoko ditéwak tuluy diinterogasi ku sabab diduga jadi parencana tindak protés éta.[2]

Atikan[édit | édit sumber]

Karir[édit | édit sumber]

Pangajén[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Contemplating Soedjatmoko’s Thought about Intellectuals" [Mempertimbangkan Pandangan Soedjatmoko tentang Kaum Intelektual] (dalam Inggris). Universitas Gadjah Mada. Diarsipkan dari versi asli tanggal 3/23/2012. Diakses tanggal 3/14/2016. 
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r "Soedjatmoko - Profil". Merdeka.com. Diakses tanggal 3/14/2016. 
Soekarno.jpg