Stasion Seoul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Stasion Seoul
Stasion Seoul.jpg
Stasion Seoul
Ngaran basa Koréa
Hangul 서울역
Hanja 서울驛
Romanisasi nu dirévisi Seoul-yeok
McCune-Reischauer Sŏul-yŏk
Informasi stasion
Subway line/station # Line 1 (133)
Line 4 (426)
Jalur rél lianna Jalur Gyeongbu
Jalur Gyeongui
Jalur Gyeongbu (KTX)
Tipe stasion jero taneuh/luhureun taneuh
Screen Door Dipasang (ukur jalur 1)
Operator Seoul Metro (jero taneuh)
Korail (luhureun taneuh: platform Rapid A)
Dibuka 8 Juli, 1900 (stasion)
15 Agustus, 1974 (Jalur 1)
18 Oktober, 1985 (Jalur 4)

Stasion Séoul nyaéta stasion kareta api gedé nu perenahna di Seoul, Korea Kidul. Stasion ieu disadiakeun ku Jalur Gyeongbu, high-speed counterpart sarta Gyeongui Line, kalayan jasa high-speed, express, tur lokal nu frequent ka sababaraha titik tujuan di Korea Kidul.

Stasion ieu mangrupa terminal pangtungtungna keur KTX jeung layanan express ka Busan sarta layanan lokal ka Dorasan. Stasion ieu ogé nyadiakeun losinan kareta unggal poena di Jalur Honam jeung express counterpartna ka Gwangju jeung Mokpo. Stasion ieu dipaké minangka terminal panungtungan sakabéh kareta jarak jauh di jalur Gyeongbu, Honam, Jeolla, jeung Janghang Lines, tapi dina awal 2004, tungtung kareta Jalur Honam, Jeolla, jeung Janghang pindah ka Yongsan.

Stasion ieu dibuka taun 1900 kalayan ngaran "Stasion Gyeongseong" sarta diganti jadi "Stasion Namdaemun" taun 1905, sabab stasion ieu deukeut jeung Namdaémun. Taun 1910, ngaran kota Seoul robah ti Hanseong jadi Gyeongseong ("Keijo" dina basa Jepang), station ieu dibalikkeun deui jadi "Stasion Gyeongseong" taun 1915.

Wangunan Stasion Keijo nu heubeul, dirancang ku Profesor Tsukamoto Yasushi ti Tokyo Imperial University, anggeusna taun 1925. Wangunan nu maké bata beureum ieu nurun tina wangunan Stasion Tokyo. Stasion ieu dingaranan "Stasion Seoul" taun 1947. Stasion ieu digedéan sanggeus jaman Perang Korea, sarta terminal nu deukeuteunnana anggeus taun 2004 keur jasa kareta api anyar nu gancang, KTX.

Stasion Séoul diladenan ogé ku Seoul Subway Line 1 jeung Line 4.

Informasi umum[édit | édit sumber]

Galeri foto[édit | édit sumber]

Tempo oge[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

  Stasion saméméhna     Seoul Metropolitan Subway     Station sanggeusna  
Jalur 1
Jalur 4
ka Oido

37°33′17″N 126°58′15″E / 37.5547°N 126.9708°E / 37.5547; 126.9708