Suangkung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Caryota mitis
Caryota mitis leaves.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
C. mitis
Ngaran binomial
Caryota mitis
Lour.

Suwangkung atawa suangkung (Caryota mitis) nyaéta hiji spésiés tutuwuhan kembangan ti kulawarga palem ti India jeung Asia Tenggara. Ieu spésiés téh minangka hiji-hijina ti kulawarga palem anu daunna meulah dua (alatan ieu dina basa Inggris katelahna fishtail palm). Runggunuk tangkalna bisa nepi ka jangkung 8 m sarta diaméter 4 m. Diaméter kaina bisa nepi ka 15 cm.

Rujukan[édit | édit sumber]

Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap
Nulis.jpg